Tudott róla?

2024.09.15. 15:30

Egy időre búcsút kell vennünk a Rokitól és az egyetemi menzától - képekkel

A közel 60 éves épületegyüttes a szerkezetig történő visszabontás és a szerkezeti megerősítések után vadonatúj külsőt is kap.

Szaniszló Bálint

Így néz ki most a volt Rockwell Klub és környéke

Fotó: SZB

"Kedves Vendégeink! Nagy bejelentésünk van számotokra: 1965-2024. Több ezer rendezvény, sok százezer vendég és megannyi meghatározó pillanat amik végigkísérték több generáció életét Miskolc város kedvenc szórakozóhelyén a Rockwell Klubban. 

Egy korszak lezárul, ugyanis eljött az idő, hogy az épület egy teljesen új külsőt és belsőt kapjon.

 Bízunk abban, hogy a felújítást követően még sok éven keresztül a hétvégék közösségi helyszíne lesz az egyetemi klub. Aggodalomra semmi ok, a felújítás alatt sem hagyunk titeket bulik nélkül, hamarosan publikáljuk az új helyszínünket ahol ősztől várunk mindenkit, jövő nyártól pedig  megújult erővel vár a régió legújabb és legmodernebb szórakozó komplexuma." Az egyetemi Rockwell Klub csapata ezekkel a mondatokkal búcsúztatta el egy időre - feltételezések szerint egy tanévre - a miskolciak, az egyetemisták kedvenc szórakozóhelyét, a Rokit.

Már látszik a bontás nyoma az egyetemi menza épületén
Fotó: SZB

Egy 2023-ban született döntés értelmében a Rockwell Klubot is magába foglaló egyetemi étterem és környezetének felújításával fejlesztik Miskolcon az Egyetemvárost. A projekt kivitelezésére megjelent pályázatot a miskolci Peka Bau Kft. nyerte meg, nettó 3,3 milliárd forint ellenében végzi el a kivitelezést. A munkálatok már el is kezdődtek az Egyetemvárosban. 

A projekt összesen 5536 négyzetméter alapterületet érint, magába foglalja az egyetemi étterem és hallgatói klub épületének, illetve a környezetének teljes körű felújítását.

Járható tetővel rendelkező külső büfé épül

A hirdetmény szerint az 1966-ban átadott épületegyüttes földszinttel és két emelettel bír. A megújuló épületben többek közt étterem, konferencia terem és irodák kapnak helyet. A meglévő épület tartószerkezeti rendszerét csak a szükséges mértékben alakítják át. A szerkezetig történő visszabontás és szükséges szerkezeti megerősítések után az épület új külső héjat kap. A közösségi térhez kapcsolva vasbeton szerkezetű, járható tetővel rendelkező külső büfé épül.

Hővisszanyerős légkezelés, LED-lámpák és napelemek

A teljes létesítményben új épületgépészeti rendszert alakítanak ki, az épület tetejére napelemes rendszer készül. A víz, szennyvíz, csapadékvíz, oltóvíz ellátás is új rendszert kap. A szellőzést hővisszanyerős légkezelőgépekkel oldják meg. Mindezek mellett a világításhoz LED-es lámpatesteket helyeznek el, a hőközpontba új gázkazánok kerülnek.
A nyertes ajánlattevő feladata az épület átalakítása és felújítása mellett az előírt konyhatechnológiai berendezések, eszközök leszállítása, beépítése és beüzemelése, a sikeres próbaüzemmel együtt. 

Dolgoznak a bontók és semmit sem kímélnek
Fotó: SZB

Az észak-nyugati oldalon a hallgatói klub közvetlenül kapcsolódik az épület előtti 2200 négyzetméteres burkolt térhez. A kialakítandó gyalogos utak átszövik majd az épület körüli tereket, a tervek szerint ezek egyike adja az épület előtt kiemelve a konferencia tér külső teraszát. 

Ha minden a tervek szerint halad, egy éven belül befejeződhet a munka.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában