boon.hu video

2 órája

Harsányi felüljáró: már nem zavartalan a közlekedés - fotó, videó!

Hétfő délután óta ismét forgalomkorlátozással kell számolniuk a Mályi felől Miskolc felé autózóknak. A Harsányi felüljáró alatt újra munkálatok folynak.

Fotó: F. Kaderják Csilla

Mint arról korábban a boon.hu is beszámolt, egy figyelmetlen autós 2022-ben jóvátehetetlen kárt okozott a Harsányi felüljáró szerkezetében. A felüljáró 15 tartóeleméből 13 megsérült. Ezután részlegesen, majd a felújítás miatt teljesen lezárták, ami tanév végén és nyáron bőven okozott gondot a közlekedésben.

Harsányi felüljáró, felújítás,
Teljesen el kellett bontani a Harsányi felüljárót. Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Iskolakezdésre adták át a Harsányi felüljárót

Szeptember 1-jétől átadták a forgalomnak az elkészült új felüljárót.

Több szempontból is megérett a felüljáró erre a beruházásra, egyrészt 1979-ben volt utoljára felújítva, másrészt a 2022-es baleset használhatatlanná tette

 – indokolta Bói Lóránd, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára a projekt fontosságát az átadáson.

A felújítás költségeivel kapcsolatban Csöbör Katalin országgyűlési képviselő akkor elmondta, hogy hosszas egyeztetések folytak a biztosítókkal, majd a Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladatkezelési költségből egészítette ki az összeget. 

Szeptember 24-én reggel azt tapasztalta munkatársunk, hogy félpályás terelés miatt torlódik a forgalom a 3-as főúton, a Miskolc felé közlekedők oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában