boon.hu video

2024.09.02. 17:10

Iskolapélda címmel indított kampányt a rendőrség

A figyelemfelhívó kampány célja, hogy a tanévkezdés időszakában megelőzzék a gyermekeket érintő közlekedési baleseteket.

Boon.hu

A rendőrség idén indította el új kampányát, az Iskolapéldát, amelynek célja, hogy szeptemberben, a tanévkezdés időszakában megelőzzék a gyermekeket érintő közlekedési baleseteket.

 

A statisztikák riasztóak: 2023-ban közel ezernégyszáz, tizennégy év alatti gyermek sérült meg közlekedési balesetben Magyarországon, közülük mintegy ezren általános iskolások voltak. A balesetek jelentős része a sofőrök figyelmetlenségéből vagy szabályszegéséből ered, így a kampány fő üzenete: a járművezetőknek különös gondossággal kell közlekedniük az iskolák környékén. Az iskoláskorú gyermekek közlekedésbiztonsági veszélyeztetettsége szeptemberben különösen magas, mivel ilyenkor egyszerre térnek vissza a mindennapok forgatagába. A tanév elején a diákok számára gyakran még szokatlanok az iskola körüli közlekedési helyzetek, ami tovább növeli a balesetek kockázatát.

A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy előzetesen ismertessék meg gyermekeikkel a biztonságos közlekedés alapvető szabályait, és ha lehet, gyakorolják be velük az iskolába vezető útvonalat.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában