boon.hu video

2024.09.10. 17:30

Nem baleset miatt irányították a forgalmat – fotókkal, videóval

A Szentpéteri kapuban egymást váltották a közlekedési rendőrök kedd délelőtt.

Szőke Ariadné

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Immáron tizenharmadik alkalommal, hagyományőrző céllal hirdette meg szakmai közlekedésrendészeti versenyét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság. A közlekedési rendőrök idén a Szentpéteri kapu – Repülőtéri út kereszteződésében adtak számot szakmai tudásukról, a karos forgalomirányítási versenyszám kategóriában, miközben ezzel párhuzamosan rendőr-motorkerékpáros és járőr-gépkocsivezető verseny is volt a főkapitányság kiképző központjában.

Tanulnak belőle

A versenyen a főkapitányságról, illetve az alárendeltségébe tartozó tíz rendőrkapitányságról vettek részt a nevezett kollégák. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság szervezte a versenyt, ami erős szakmai felkészülést igényel a résztvevőktől. Közben mélyíthetik szakmai tudásukat és gazdagítják a rendszeren belüli kapcsolati tőkéjüket – nyilatkozta a boon.hu-nak Varga János rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Elmondta azt is, hogy a versenyt az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Szakosztálya indította el területi és országos szinten.

Fontos tudni, hogy az országos döntőn a vármegyei verseny kategóriánkénti legjobbjai képviselik majd a főkapitányságot. Ezt szeptember 24. és 26. között rendezik meg Bács-Kiskun vármegyében, Kecskeméten és Kiskunhalason, ott húsz csapat vesz majd részt a versenyen.

Ő nyerte meg

Csihon Viktor az Edelényi Rendőrkapitányságról érkezett a versenyre, ő nyerte a tavalyi megmérettetést vármegyei, majd országos szinten. A verseny részleteiről elmondta, tizenhárman indultak karos forgalomirányítási versenyszámban, mindenkinek öt perc állt rendelkezésére, hogy érthetően irányítsa a forgalmat.

Itt mindenki végzett közlekedési rendőr és egyben szakmáját aktívan gyakorló. Különböző életkorosztály képviselteti magát

 - mondta a zászlós, aki az interjú során kitért arra is, hogy a megmérettetés különböző feladatokból állt: KRESZ és elméleti tesztlappal kezdődik, majd vezetéstechnikai pályán kell végig haladni és forgalomirányítási feladatokat kell teljesíteni. Magyarázta azt is, hogy a forgalomirányítás éles szituációban történik, tehát az irányítónak fel kell vennie a ritmust a forgalommal, folyamatosan figyelnie kell a járművezetőket, illetve tartani a szemkontaktust a gyalogosokkal.

A XIII. Vármegyei Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny eredményei:

Csapat eredmények:

I.   Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

II.  Encsi Rendőrkapitányság

III. Emődi Autópálya Alosztály

 

Járőr-gépkocsivezető kategória egyéni eredmények:

I.    Bencsik Balázs r. zászlós (Mezőkövesdi Rendőrkapitányság)

II.  Berta László r. törzszászlós (Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság)

III. Szatmári Sándor r. főtörzsőrmester (Encsi Rendőrkapitányság)

 

Karos forgalomirányító kategória egyéni eredmények:

I.    Csihon Viktor r. zászlós (Edelényi Rendőrkapitányság)

II.   Bajnok Tamás r. zászlós (Mezőkövesdi Rendőrkapitányság)

III.  Dimitropulosz Ádám r. főtörzsőrmester (BAZ VMRFK Emődi Autópálya Alosztály)

 

Rendőr-motorkerékpáros kategória egyéni eredmények:

I.    Soltész Tibor r. törzsőrmester (BAZ MRFK Forgalomellenőrző Alosztály)

II. Fekésházy Zoltán (BAZ MRFK Forgalomellenőrző Alosztály)

III.  Béres Gábor r. fötőrzsőrmester (BAZ MRFK Forgalomellenőrző Alosztály)

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában