Változások

2024.09.02. 06:45

Lezárás, pótlóbuszok, terelés: komplex pályakarbantartás hétfőtől!

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon módosított menetrend lép életbe szeptember 2-22-ig, pótlóbuszok közlekednek majd.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Youtube

Szeptember 2-től 22-ig Miskolc és Hidasnémeti, illetve Kassa között pótlóbuszok közlekednek a személyvonatok és a Hernád InterCityk helyett, mert Felsőzsolca és Hidasnémeti között komplex pályakarbantartás keretében átjárófelújítást, több híd szigetelését és vágányszabályozást is végeznek, tájékoztatott a Mávinform.

Miskolc és Hidasnémeti, illetve a Hernád InterCityk esetében a Miskolc és Kassa között közlekedő pótlóbuszok módosított menetrend, illetve eltérő megállási rend szerint, Felsőzsolca érintése nélkül járnak. A Felsőzsolcára, illetve onnan utazók a Miskolc és Szerencs között közlekedő vonatokkal utazhatnak.

A pótlóbuszos átszállás miatt belföldi és nemzetközi forgalomban is 20-30 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni. A buszok Miskolcon igazodnak a miskolci fővonalon megváltozott menetrend szerint közlekedő vonatokhoz, ezért a megszokotthoz képest akár 5-30 perccel is korábban közlekednek.

A pótlóbuszok több helyen a vasúttól távolabbi Volánbusz megállókban állnak meg: Szikszón a Gimnáziumnál és a Kórháznál, Aszalón a bejárati útnál, Csobádon a Községházánál.

A munkálatok során megújul Ongaújfalu vasúti átjárója, melyet teljes útzár mellett építenek át. A lezárás alatt a közúti forgalomnak kerülni az átjáró szomszédságában létesített ideiglenes terelőúton lehet, tudatták a közösségi oldalon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában