Tüntetés

3 órája

Veszélyben a Mályi-tó a helyiek szerint

Vasárnap tüntetést szerveztek, mert az önkormányzat eladná a tó körüli területet. A polgármester szerint a Mályi-tó fejlesztése a cél.

Boon.hu

Közkedvelt víziparadicsom a Mályi-tó

Fotó: Ádám János

Vasárnap tüntettek Mályiban az egyik legnépszerűbb tó körül az üdülő tulajdonosok. A tiltakozásuk oka az, hogy az önkormányzat megszavazta, hogy több zöld területet értékesít, így a Mályi-tó körüli részt is. A boon.hu-nak nyilatkozott az egyik tüntető, aki a településen él és azt mondta, hogy már így is nehézkes a tóhoz a lejutásuk. 

Mályi-tó
Tüntetők Mályiban. A Mályi-tó volt a téma...
Fotó: Vajda János

„Ha magánkézbe adják a területet, akkor szinte lehetetlen lesz a tóhoz lejutnunk és elveszítik az üdülők a funkciójukat” 

– hangsúlyozta. Arról is beszélt, hogy szerinte az eladás is problémás mert korábban már tiltakoztak ellene a helyiek. 

Veszélyben a Mályi-tó?

Erről akkor portálunk is beszámolt és végül az önkormányzat elállt a terület értékesítésétől. A helyiek azt szeretnék elérni, hogy ne értékesítsék a területet és maradjon önkormányzati közterület, hogy bárki hozzáférjen a tóhoz. Akkor többen azt nyilatkozták, hogy több évtizede többeknek van nyaralója a Mályi-tó partján és sokakat rengeteg gyermekkori és felnőttkori emlék fűzi a tóparthoz. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Mályi polgármesterét. Viszokai István elmondta, hogy a költségvetésben 50 millió forint hiány keletkezett.

„Adóbevétel kiesés miatt nem folyt be a tervezett bevétel, így az önkormányzat működése veszélybe kerülne, ha nem adnánk el a területet” 

– mondta. Arról is beszélt, hogy a terület sokszor nagyon elhanyagolt állapotban van, így fontos lenne, hogy legyen egy gazdája. „Az értékesítés nagyon szigorú szabályok mentén menne végbe és szeretnénk, ha valamilyen turisztikai attrakció lenne itt például egy csónakázási lehetőséggel” – mutatott rá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában