boon.hu video

2024.09.16. 11:47

A szakadó eső ellenére is elindult a Mobilitás Hét Miskolcon (fotókkal, videóval)

A Mobilitás Héthez kapcsolódó programokkal várták hétfő reggel az érdeklődőket a Szent István téren, a szervező miskolci önkormányzat a HungAIRy LIFE integrált projekt közreműködésével. Az esős idő miatt sajnos a meghirdetett programok egy részét későbbi időpontra, szeptember 18-ra halasztották, az eljutási versenyt viszont megtartották.

Galambos Eszter

Szunyogh László főépítész és Varga Andrea alpolgármester tájékoztatott a Mobilitási Hét rendezvényeiről

Fotó: Vajda János

Az európai mobilitás hetet szeptember 16 és 22 között rendezik meg és az egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

A rossz időben is jó mozogni

Ha mindenki autóba szeretne ülni, akkor egyszerűen nem fogunk elférni az utakon. Én például nem szeretek esőben kerékpározni, de most a Mobilitási Hét kedvéért kerékpárral jöttem és egy picit sem bántam meg, mert így ma is mozogtam egy keveset. Jó példa erre a futó hölgy is, aki az eljutási versenyen megtette a Felső-Majláth-Városháza távot, ő hetente kétszer lefut a munkahelyére és így kettő az egyben letudja a mozgást és a közlekedést egyaránt.

- mondta el Szunyogh László Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának főépítésze. 

15 perc alatt bármivel célba érhetünk

Majd beszélt a „15 perces város” koncepcióról melynek lényege, hogy autó nélkül negyedóra alatt elérhető minden, amire a mindennapokban szükség van. Gyalog vagy biciklire pattanva el lehet intézni minden ügyet: bevásárlást, orvost, gyógyszertárt, postát, de a munkahely vagy az iskola is ugyanilyen gyorsan megközelíthető. Célja, hogy minél kevesebbet kelljen a városon belül utazni, és hogy az autó helyett az ember legyen a középpontban.

A város 2000 óta minden évben részt vesz a Mobilitás Hét rendezvénysorozataiban, idén ez a huszonnegyedik alkalom, hogy megrendezi a programsorozatot.

További videós tartalmainkért keresse fel YouTube csatornánkat itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában