Támogatás

Tegnap, 12:30

Ötven millió a támfal megerősítésére

Kormányzati támogatásból oldhatják meg a veszélyes helyzetet Ózd belvárosában.

Marosréti Ervin

Riz Gábor, Janiczak Dávid és Navracsics Tibor a támogatás átadóján

Fotó: Marosréti Evin

Az ózdi gyerekek biztonságát hivatott segíteni az a kormányzati segítség, amelyet a borsodi település városközponti részét érinti. Több mint ötven millió forintot fordíthatnak ugyanis arra, hogy a Katona József úti óvoda fölött lévő támfalat megerősítsék. Az erről szóló tanúsítványt Budapesten adta át Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, valamint Riz Gábor országgyűlési képviselő Janiczak Dávid polgármesternek.

Fotó: Marosréti Ervin

- A heves tavaszi esőzések miatt idén tavasszal csúszott meg a Katona József úti óvoda udvara fölött található partfal, amelynek mozgása következtében a Meggyes utca aszfalt burkolata is megsüllyedt, megrepedt

 – mondta el Riz Gábor, országgyűlési képviselő. 

- Ennek a veszélyhelyzetnek az elhárítására kapta az önkormányzat az ötven millió forintot is meghaladó támogatást, ez is bizonyítja, hogy kormányzat továbbra is odafigyel az ózdiakra, és igyekszik minden segítséget megadni a város polgárainak.

Többször, sikeresen

A Vis Maior keretből korábban is sikeresen pályázott Ózd, így ezúttal is ezt a lehetőséget tartotta az önkormányzat kézenfekvőnek.

- Az elmúlt időszakban ugyanebből a keretből valósíthattuk meg a Lomb és a Domb utak, valamint a rendkívül forgalmas Bolyki elágázás partfalának megerősítését - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

- A problémára Zsuponyó Anett alpolgármester asszony, a terület képviselője hívta fel a figyelmem hónapokkal ezelőtt. Jelezte, hogy az óvoda feletti Meggyes utcát tartó partfal megsüllyedt, emiatt félő, hogy az intézmény udvara, így a gyerekek is veszélybe kerülhetnek. Örülök, hogy ismét eredményesen pályáztunk, és hamarosan megnyugtatóan rendeződhet a helyzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában