boon.hu video

2024.08.04. 15:30

Dolgoznak az ózdi stadionban és a parkban is - képekkel, videóval

Ózdon egy nagyságrendileg 350 millió forintos projekt kivitelezése kezdődött el a közelmúltban.

Marosréti Ervin

Munkamegbeszélés

Fotó: Marosréti Evin

Jelentős fejlesztés kezdődött el az ózdi stadionban és a létesítménnyel szomszédos Ifjúsági Parkban. A Zöld Sziget elnevezésű projektben hosszas előkészítő munka után megkezdődött a kivitelezés. Néhány héttel ezelőtt a stadion oldalsó bejáratától leaszfaltozták a bevezető utat, ez volt az első olyan feladat, amely a megvalósult a fejlesztés keretében. Ezután azt a négyszáz méteres rekortán futópályát alakítják ki, amelynek köszönhetően a szabadidősport lehetőségek tovább szélesednek a városban. 

Négyszáz méteres 

A futókör a tekecsarnok és a klubház közötti területen kezdődik, a teniszpályák előtt elkaranyarodik, majd újra balra fordulva a kerítéssel párhuzamosan halad egészen a gyalogos kapuig. Itt a műfüves és az edző labdarúgó pálya között fordul vissza a tekecsarnok előtti területig. Emellett a régi bitumenes és salakos kézilabda pálya területén egy új, multi sportpálya is készül, ami ugyancsak vonzó lehet a fiatalok számára. 

A futópálya nyomvonala
Fotó: Marosréti Ervin

Az önkormányzat nyerte el ez a projektet, mi igazából a haszonélvezői vagyunk

 - fogalmazott Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport - és Élmény Központ ügyvezetője. - Ettől függetlenül bízom benne, hogy a beruházás után a stadion kedveltsége még erősebb lesz a tömegsport szempontjából. Eddig is igyekeztünk saját erőből bizonyos fejlesztéseket megvalósítani, ez viszont most az elmúlt évtizedek legnagyobb pozitív változását eredményei a sportközpontunk területén. A pályázat teljes összege megközelíti a 350 millió forintot, ebből azonban nem csupán a stadionban, hanem az Ifjúsági Parkban és a hozzá tartozó Horgásztavon is több változást érzékelhetnek majd az ózdiak és a városba érkező vendégek. 

Sok újdonság 

A strand felőli bekötőút újraaszfaltozása megtörtént, rövidesen pedig a Horgász-tó körül is megkezdődik a munka 

- tette hozzá Szaka Attila. - az önkormányzat köznevelési, művelődési - és projekt ügyintézője. 

- Most azonban még a kivitelező a stadionban dolgozik, ahol már körvonalazódik a rekortán futó -  és a multisport pálya is. Utóbbinál a terveket igyekeztünk úgy elkészíteni, hogy valamennyi korosztály számára használható, élvezetes legyen. A tereprendezés után helyükre kerülnek a mászókockák, a trambulinok, a meglévő rézsüre pedig pihenőpadokat helyezünk ki. Ugyanakkor lesz kerékpáros szervizpont és öltözőszekrény is. 

Még idén 

A pályázattal kapcsolatban sokáig csupán látványterveket lehetett látni, most viszont az első elemek már elkészültek, több folyamatban van, néhány pedig az előkészítő szakaszban tart.  A város egyik legszebb része ez, ezért boldog vagyok, hogy ezt a beruházást meg tudjuk valósítani - jelentette ki Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere. 

- Nagyon fontosnak tartom, hogy bővíteni tudjuk a szabadidősportok lehetőséget és a területen évtizedek óta elmaradt modernizációt hajtunk végre. Egyelőre minden a terveknek megfelelően halad, bízom benne, hogy a meghatározott fejlesztések után a stadiont, a parkot és a tó környékét még idén birtokba vehetik a kikapcsolódni vágyó ózdiak. 

További videós tartalmakért keresse fel youtube csatornánkat itt.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában