boon.hu video

2 órája

Rolleres bemutatóval népszerűsítették az avastetői pumpapályát – fotókkal, videóval

Az eseményen a Factory Aréna tapasztalt szakemberei vezették be a résztvevőket a pálya technikájába, és biztosították a szükséges eszközöket. A pumpapálya egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ujlaki Attila

Valóban alkalmas a pumpapálya

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Pénteken rendhagyó esemény várta Miskolc iskolásait az avastetői pumpapálya. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Factory Arénával közösen rolleres bemutatót szervezett a pálya bemutatása és népszerűsítése céljából. Az izgalmas program keretében a gyerekek egy különleges testnevelés óra során tanulhatták meg a pálya használatának alapjait.

pumpapálya
A pumpapálya barátkozásra is alkalmas terület
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Népszerűsítették a pumpapályát

A pumpapálya bemutató célja az volt, hogy a fiatalok körében népszerűsítsék a rollerezést és a biztonságos pályahasználatot. Az eseményen a Factory Aréna tapasztalt szakemberei vezették be a résztvevőket a pálya technikájába, és biztosították a szükséges eszközöket, beleértve a különböző eszközöket, sisakokat és védőfelszereléseket is. A résztvevőknek lehetőségük nyílt kipróbálni a hullámokkal és kanyarokkal tarkított pályát, mely nem csak izgalmas, de fejleszti a motorikus képességeket és az egyensúlyérzéket is.

 

Mi is az a pumpapálya?

A pumpapálya egy speciális kerékpáros és roller pálya, amely kanyargós, hullámos kialakításával különbözik a hagyományos pályáktól. A pálya lényege, hogy például a biciklisták a pedálozás helyett testük fel-le mozdulásaival, vagyis „pumpálással” szereznek lendületet. Ez a technika kiválóan fejleszti az egyensúlyt és az erőnlétet, miközben szórakoztató módon tanítja meg a bringásokat a dinamikus mozgásra. A pályán nemcsak kerékpárral, hanem gördeszkával, rollerral és akár görkorcsolyával is lehet haladni. 

Hasznos szórakozás 

A pumpapálya nemcsak szórakoztató, hanem kifejezetten hasznos is a fiatalok számára. Segíti a koordinációs képességek fejlődését, erősíti az izmokat, javítja a testtudatot, mindemellett pedig tökéletes helyszínt nyújt a szabadtéri mozgásra. A gyerekek játékosan sajátíthatják el a kerékpározás, rollerezés technikáit, miközben erősödik a közösségi élmény is. A pályahasználat biztonságos és kontrollált környezetben zajlik, ami különösen fontos a kezdő biciklisek számára. Az avastetői pumpapálya ezen túlmenően nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is kiváló sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínál. A változatos terep kihívást jelent minden korosztály számára, így akár családi programként is remek választás lehet egy közös bringázás, rollerezés a pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában