Hagyományos program

2024.09.03. 10:00

Újra Mezőkövesden találkoznak a gépészek

Huszonötödik alkalommal rendezik meg Mezőkövesden az Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozót.

Régi korok gépei is felvonulnak majd a találkozón

Fotó: Vajda János

A szeptember 7-ei esemény a hagyományokhoz híven felvonulással kezdődik, a résztvevők a Mátyás király út – Kavicsos-tó és Szabadidőpark – József Attila utca és Eötvös József utca útvonalon haladnak majd végig 9 órától. 
A program 10.50-kor galambröptetéssel, majd 11 órakor megnyitóval folytatódik a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban, a Koós portán felállított színpadon. Az ünnepség keretében Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője és dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere mond köszöntőt. 
Ezt követően 12 órától Farkas László magángyűjtő mutatja be a vendégeknek stabil- és lokomobil típusú gépeit, majd csépléstörténeti bemutatót tart a budapesti Szekeres család, Varga László és a „Vácrátóti gépbarátok” Lukács Pál vezetésével. Mindkét esemény a múzeummal szemben található játszótéren lesz.
A gépésztalálkozó 15 órától a Gazdaházban folytatódik a „Ki mit adott és mit kapott a Gépmúzeumtól” című programmal, melynek keretében az előadók Hajdu Ráfis János múzeumalapítóról emlékeznek meg és az eseményen időszaki kiállítás is nyílik. 
Emellett folyamatos programokkal, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kézműves és őstermelő partnereinek bemutatásával, kovácsbemutatóval várják a vendégeket, míg a múzeum lokomobil-, stabilmotor- és traktorkülönlegességeit Lipusz Csaba ismerteti.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában