Elismerés

1 órája

A 2024-es Év Hős Kutyája Hope lett!

A közösségi oldalon keresték az idei év hős kutyáját, amelyet a Spider Mentőcsoport kutyája nyert meg.

Boon.hu

Hope Lehoczki Lászlóval szerkesztőségünkben

Fotó: BOON

A jelölt kutyusokra a Facebook-on lehetett szavazni és mára megszületett az eredmény, amelyet a szervezők közzétettek.

 A 2024-es Év Hős Kutyája HOPE! Gratulálunk a nyertesnek és minden indulónak!

– jelentették be.

A verseny hihetetlenül szoros volt és nagyon örülünk annak, hogy ennyire megmozgatta az embereket a kutyahősök világa. Hiszünk abban, hogy ez a kezdeményezés tovább folytatódhat jövőre és a négylábú legjobb barátaink számára közelebb hozhatja a megérdemelt elismerést!

 – írták a verseny szervezői. Mint a honlapjukról kiderül, a verseny célja bemutatni, népszerűsíteni és díjazni a magyarországi kutyákat, akik hősies munkájukkal nap mint nap segítenek az embereknek. Bármilyen segítő tevékenységet végző kutya jelölhető a díjra. Bárki ajánlhat a Szervezőknek olyan kutyát, akit érdemesnek tart Az Év Hős Kutyája díjra, akár többet is. Az ajánlás e-mail útján történik, a szavazás pedig a Facebook-on keresztül.

A jelölhető kutyák köre (a teljesség igénye nélkül): vakvezető, hallássérült-segítő, mozgássérült-segítő, személyi segítő, terápiás kutya, szolgálati kutya (ezen belül pl. kábítószer-kereső/drogkereső, robbanószer-kereső, cigaretta-kereső …), rohamjelző segítőkutya ( ezen belül pl. epilepsziarohamot jelző kutya, gluténjelző segítőkutya…), mentőkutyák (ezen belül pl. területkereső, romkutató, vízimentő, nyomkutató…).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában