boon.hu video

1 órája

Állati kalandok a borús ég alatt - képek, videó

Az őszi idő ellenére rengeteg család látogatott ki október 5-én, szombaton a Miskolci Állatkertbe, hogy részt vegyenek az Állatok világnapja alkalmából szervezett színes programokon.

Boon.hu

Állatok világnapja a Miskolci Állatkertben

Fotó: Vajda János

Kicsik és nagyok egyaránt élvezhették az állatok iránti tiszteletet és felelősséget középpontba helyező nap programjait.

Állatok világnapja
Állatok világnapja a Miskolci Állatkertben
Fotó: Vajda János

Az egyik attrakció Hegyi Flóra interaktív állatbemutatója volt, ahol a látogatók testközelből ismerkedhettek meg különféle állatokkal az oktatóteremben. Emellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az állattartás és állatvédelem témájában adtak hasznos tanácsokat, míg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának egri madármentő állomásáról érkezett szakértők élő, védett madárfajokat mutattak be a természetkedvelők örömére. 

Nyomkövetőket is kerestek

A látogatók kézműves foglalkozásokon is részt vehettek, ahol állatokat ábrázoló tárgyakat készíthettek, az erdei színpadon pedig három alkalommal is állatvédelmi tájékoztató előadások hangzottak el, különböző korosztályok számára. A gyerekek és családok számára különösen izgalmas volt a nyomkövető játék, amely során a Miskolci Állatkert különböző pontjain feladatokat kellett megoldaniuk.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában