Anno

3 órája

Azt hitték, csúszik az Avas

Hiába volt, aki félt, az ingatlanárak nem reagáltak a rémhírre 30 évvel ezelőtt, miszerint csúszik az Avas, s ki tudja, mi lesz az odaépült lakóteleppel.

Az avasi lakótelep köszöni, jól van

Fotó: boon

"Nem csökkent a lakótelepi lakások ára, amióta az Avas csúszásával kapcsolatos információk napvilágot láttak a sajtóban, tudtuk meg két ingatlanügynökség vezetőjétől" - így kezdte cikkét 1994. október 15-én az Észak-Magyarország. Akkortájt ugyanis elterjedt a hír Miskolcon, hogy csúszik az Avas, s kérdéses, mi lesz a hegyre épült hatalmas lakóteleppel, ahol annyian laknak, mint Egerben.
"Hiába jelent meg, hogy az apró, ám gyakori csúszások és az általuk okozott közműhibák nem veszélyeztetik a lakótelep, az ott található házak épségét, a negatív információ kedvezőtlenül befolyásolja az ott található ingatlanok, a házak, lakások értékét - állította egy közelmúltban megrendezett lakossági fórumon az Avason élők egy része.  Vajon tényleg tovább csökkentették a lakások értékét a csúszással foglalkozó beszámolók?" - tette fel a kérdést a lap. 

Mára már nincs ügy

Az ingatlanosok azonban egybehangzóan állították, túl rövid idő telt el a hírek óta, szerintük több, 3-4 hónapnak kellene eltelnie ahhoz, hogy látszódjon a lakásárakon  a változás.  Bár azt is mondták, hogy a lakótelepen egyébként is alacsonyabbak a lakásárak, mint a város más területein.

Egy biztos, harminc év elteltével már elfelejtődött az egész ügy, a lakótelep köszöni, jól van. Igaz, továbbra is olcsóbban lehet az Avason lakáshoz jutni, de - főleg a harmadik ütem - népszerűsége még nőtt is az évtizedek alatt .

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában