boon.hu video

2 órája

Megalakult a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés - fotókkal, videókkal

A vármegyei közgyűlés alakuló ülésén megválasztották az elnököt és az alelnököket.Bánné dr. Gál Boglárka, a közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta a választói akarat azt mutatja, hogy a megkezdett úton helyes irányban haladnak.

Boon.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye közgyűlése

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzatának alakuló közgyűlési ülését ünnepélyes keretek között tartották csütörtökön Miskolcon a vármegyeházán a június 9-ei választás után, ahol Tamás Barnabás, a közgyűlés korelnöke bejelentette, hogy 28 főt választottak meg a közgyűlés tagjának, és ezek közül 27 képviselő volt jelen az ülésen. A jelenlévők letették az esküt, valamint aláírták az ehhez kapcsolódó okmányokat.A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt a következő ciklusra a vármegyei közgyűlés elnökének megválasztása. Az elnöki tisztségre Bánné dr. Gál Boglárka lett a jelölt, aki elfogadta a felkérést.

Bánné dr. Gál Boglárka
Bánné dr. Gál Boglárka esküt tett a közgyűlés előtt
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Bánné dr. Gál Boglárka maradt az elnök

A szavazás eredményeként a közgyűlés 19 igen, 4 nem és 3 tartózkodás mellett választotta meg a vármegyei közgyűlés elnökévé, aki az eskütételt követően ünnepélyesen átvette hivatalát. Az újonnan megválasztott elnök beszédében hangsúlyozta a közgyűlési képviselők felelősségét és kiemelte, hogy ez a nap elsősorban a köszönetnyilvánításé.

Ez a nap a köszönetekről szól, elsősorban annak a több tízezer választópolgárnak, akik mérlegelték az elmúlt éveket és utat mutattak a jövőnek

 – fogalmazott. Bánné dr. Gál Boglárka rámutatott, hogy a közgyűlés minden vármegyei lakost képvisel, és az elmúlt öt év eredményei, valamint a választói akarat azt mutatják, hogy a megkezdett úton helyes irányban haladnak. Az ünnepélyes esemény után folytatódott a közgyűlési ülése, ahol további fontos döntések születtek a vármegye jövőbeli feladataival kapcsolatban. Többek között megválasztották a vármegyei közgyűlés alelnökét, aki Dankó Dénes lett, valamint társadalmi megbízatású alelnöke Balla Éva lett. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlésben a kiosztott mandátumok száma a választások után a következőképpen alakult: a 28 megválasztott tag közül 17 fő a Fidesz-KDNP színeiben, 5 fő a Mi Hazánk, 3 fő a DK, 2 fő Momentum, 1 fő az MSZP képviseletében lesz jelen a továbbiakban a közgyűlésben.

További videós tartalmaink itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában