boon.hu video

2 órája

A bitcoin és a kriptovaluta már nem a jövő, hanem a jelen

Ezen a hétvégén Miskolctapolca ad otthont Magyarország első Bitcoin konferenciájának, ahol a kriptovaluta hazai szakértői osztják meg tudásukat az érdeklődőkkel. A bitcoin titkaiba avatta be portálunkat Kovács Ferenc, a konferencia megálmodója.

Gárdonyi Edina

A konferencia megálmodója Kovács Ferenc, a Hotel Aurora igazgatója, építőmérnök, vállalkozó és bitcoin maximalista, aki már 2017 vége óta foglalkozik kriptovalutákkal, és hisz abban, hogy ez a technológia a jövő pénze. Az esemény pénteken kezdődött a Hotel Aurorában, és vasárnapig változatos témákat kínál, a bitcoin alapjaitól kezdve az infláció mentális hatásain át a bitcoin szabályozásáig.

bitcoin
Kovács Ferenc az első hazai bitcoin konferencián

A bitcoin és a kriptovaluták gyorsan fejlődő szektor

Az előadások és panelbeszélgetések mellett a látogatók interaktív programokon bővíthetik ismereteiket, és egyéni konzultációkat kérhetnek a bitcoin szakértőktől. Az esemény mintegy kétszáz érdeklődőt vonzott az ország minden részéről és külföldről egyaránt, akik lehetőséget kapnak arra, hogy mélyebb ismereteket szerezzenek a bitcoinról, megismerjék a legújabb pénzügyi trendeket és kapcsolatokat építsenek a hazai kriptoközösség tagjaival. A konferencia fő üzenete, hogy a blokklánc-technológia és a bitcoin jelentős szerepet kaphat a jövőben, és a résztvevők inspirációt meríthetnek ahhoz, hogy aktívan bekapcsolódjanak ebbe a gyorsan fejlődő szektorba. Kovács Ferenc azért tartotta fontosnak egy ilyen esemény létrehozását, mert Magyarországon nem elérhető minőségi, magyar nyelvű oktatási anyag a bitcoinról.

A magyar hang nagyon fontos

– mondta a boon.hu-nak. Hozzátette:

Amikor külföldi konferenciákról hazatértem és videókat tettem közzé a közösségi médiában, sokan megkerestek, hogy meséljek a bitcoinról. Így született az ötlet, hogy szervezzünk egy ilyen konferenciát.

Emberektől független, pozitív hatású társadalmi technológia

Kovács Ferenc szerint a bitcoin egy nagyon pozitív társadalmi technológia, amit röviden így ismertetett:

A bitcoin egy olyan pénzügyi rendszer, ami államoktól, cégektől és emberektől függetlenül működik. Nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen személy – fórumos nevén Satoshi Nakamoto – bocsátott ki. Decentralizált, azaz az adatokat nem egy helyen tárolják, hanem több tízezer helyen. Továbbá a bitcoin bányászata energiafelhasználással köti össze a valós világot a digitálissal. Bár bonyolult filozófiai háttérrel rendelkezik, amelyet még a tapasztalt bitcoin felhasználóknak is nehéz megérteni, a konferencia célja éppen az, hogy segítsen az érdeklődőknek mélyebben megismerni ezt a technológiát. 

Van, ahol a kriptovaluta a túlélés záloga

A nyugati társadalmak, köztük Magyarország, a népesség azon tíz százalékába tartoznak, amelynek lehetősége van bankszámlát nyitni, viszonylag stabil jogrenddel és pénzrendszerrel rendelkezik

 – magyarázta a szakértő. Ezzel szemben Közép-Afrikában és Ázsiában az infláció miatt a pénz értéke jelentősen csökkenhet. Nigéria rendelkezik például a legtöbb kriptovaluta elfogadóhellyel, mivel ez a túlélésük egyetlen záloga. Magyarországon is megjelentek már elfogadóhelyek, a Hotel Aurora például az ország első szállodája, amely májustól kezdve elfogadja a bitcoint fizetési módként. A konferencia résztvevői közül is sokan éltek ezzel a lehetőséggel. 

Ez a technológia már nem a jövő, hanem a jelen

 – hangsúlyozta Kovács Ferenc.

A lehetőség mindenki számára nyitott

A szakértő azt is kiemelte, hogy a bitcoin világa mindenki számára nyitott. Az a tévhit, hogy belépéshez hatalmas vagyon szükséges, teljesen megalapozatlan. 

Már egy euróért is lehet bitcoint vásárolni, mivel a bitcoin százmillió satoshiból áll, ami a forint filléreinek felel meg. Ez a pénzügyi rendszer mindenki számára elérhető

 – magyarázta.

Felhívta a figyelmet a „huszonegy” magyar bitcoin csoportra, amely a nemzetközi közösség magyar ága, háromszáz taggal. A csoporthoz való csatlakozás ingyenes, és támogató közösségük örömmel fogadja az új tagokat, köztük kezdőket is. A csoportban tapasztalt programozók, fejlesztők és hardvertárca készítők is megtalálhatók, akik szívesen segítenek bárkinek, aki érdeklődik a bitcoin világa iránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában