Szabad az út

1 órája

Elmúlt az életveszély a Bükkben - fotók, videó!

A kirándulók újra birtokba vehetik a népszerű ösvényt. Elkészült a Suba-lyukhoz vezető út a Bükkben.

Mint a boon.hu hírt adott róla, a Bükkben, a Hór-völgyből a Suba-lyukhoz felvezető ösvényt ideiglenesen lezárták 2024. szeptember 23. és október 22. között felújítási munkák miatt. Ez idő alatt illetékteleneknek a munkaterületre belépni tilos, baleset- és életveszélyes volt. 

Bükk Suba-lyuk nincs életveszély
Újra szabad az út a Suba-lyukhoz a Bükkben
Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Elmúlt az életveszély, kész az út

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatása szerint véget ért a Suba-lyukhoz vezető feljárat felújítása a Hór-völgyben. A kirándulók október 23-tól újra birtokba vehetik a népszerű ösvényt.

A meglévő korlátok újabb szakaszokkal lettek kiegészítve, hogy minden meredek szakaszon kapaszkodót nyújtsanak, egyúttal kijelöljék a fel- és lejutás nyomvonalát azokon a helyeken is, ahol korábban több nyomot is tapostak. A régi lépcsőfokok megújultak, helyenként új lépések kerültek kialakításra a sziklában, így mostantól sokkal biztonságosabb és könnyebb is a barlangba való feljutás. Félúton egy kis pihenőhelyet is kialakítottak, ahonnan a Hór-völgyre és a szemközti sziklafalra nyílik kilátás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában