Ez történt

2 órája

Csúszik a Régiposta utcán az átadás, a Harsányi felüljáró százmilliókba kerül

Ez történt kedden: Hollóháza lesz, a jövő évi kocsonyafesztivál díszvendége, százmilliókba kerül a Harsányi felüljáró elé építendő ütközőkapu.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

A szerdai napon  hírportálunk beszámolt elősorban a Harsányi felüljáró elé építendő ütközőkapuk helyzetéről. A megrongálódott harsányi hídon a balesetet követően az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. vizsgálatot végzett, majd külső szakértői véleményt is kértek. Ez megállapította, hogy a híd középső, 3-as főút feletti nyílását nem lehet kijavítani, azt teljesen át kell építeni. Ezt a munkát végezték el idén az építők, hogy aztán szeptember elején újra átadhassák a forgalomnak a felüljárót.  Mint megtudtuk, nincs szó róla, hogy újra megrongálódott a felüljáró. Arról van szó, hogy egy olyan védművet építenek a felüljáró tartóoszlopaihoz, amely megóvja egy a korábbihoz hasonló ütközéstől és az ezáltal keletkező sokszázmilliós károktól. A két ütközőkapu nettó 257 millió forintba.

A boon.hu  szerdai napján tájékozódhattunk arra vonatkozóan is, hogy Hollóháza lesz a díszvendég a következő kocsonyafesztiválon. Részletesebb információkat, az erre vonatkozó cikkből tudhatunk meg. Az Antik Art kávézóban megtartott  sajtótájékoztató keretén belül derültek ki a részletek, amelyet Rózsa Edit a program fesztiválalapítója, jogtulajdonosa tartott.

Olvashattak arról is cikket, hogy csúszik az átadás a Régiposta utcán.  Mint arról korábban írtunk, a Régiposta utcán egy Elena elnevezésű lakópark épül, az ingatlan négy olyan telken áll, amit Sever Özer vásárolt meg, aki már évtizedek óta jelen van Miskolcon, korábban áruházat és éttermet is működtetett, ez utóbbit éppen a belvárosban, az épülő lakópark utcájában.

Az is kiderült a szerdai napon, hogy az idei év hős kutyája, Hope lett, a Spider Mentőcsoport kutyája. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában