Fesztiválprogram

2 órája

Hollóháza lesz, a jövő évi kocsonyafesztivál díszvendége

Rózsa Edit a program fesztiválalapítója, jogtulajdonosa jelentette be szerdán, hogy a rendezvény díszvendége a porcelángyártásáról méltán híres település lesz. Hollóháza, azért is különleges választás, hiszen mint megtudtuk, az első fesztiválon, huszonöt évvel ezelőtt is ők töltötték be ezt a tisztet.

Galambos Eszter

Rózsa Edit a fesztivál alapítója, tulajdonosa jelentette be a díszvendéget szerdán Miskolcon

Fotó: Vajda János

Hollóháza lesz a díszvendég a kocsonyafesztiválon, tudtuk meg az Antik Art kávézóban, amely  február 16-án, szerdán adott otthont annak a sajtótájékoztatónak, amit Rózsa Edit a program fesztiválalapítója, jogtulajdonosa tartott.

Hollóháza, kocsonyafesztivál, Miskolc
Hollóháza lesz a 2025-ös kocsonyafesztivál díszvendége Kocsonyafesztivál sajtótájékoztató. A képen: Rózsa Edit fesztivál alapító, tulajdonos, Fűzériné Odrobina Gabriella, Hollóháza polgármestere
Fotó: Vajda János

A sajtótájékoztatón mindenekelőtt hangsúlyozta, hogy mindig is fontosnak gondolta, hogy a város első embere, a mindenkori polgármester legyen a kocsonyafesztivál védnöke, illetve kitért arra, hogy a programok elsődleges célja Miskolc közösségének az építése és erősítése.

„Jövőre már a Miskolcon, a „Bükk városában” rendezhetjük meg ezt a fesztivált, örülhetünk egymásnak, láthatjuk viszont rég nem látott ismerőseinket, barátainkat, családtagjainkat. Az előkészítő munkák nagy erőkkel folynak, kiválasztás alatt vannak a cégek, a fesztivál szempontjából kulcsfontosságú tevékenységekre. Akkor amikor együttműködésről beszélek, arról is beszélek, hogy kiemelten fontos a várossal való együttműködés, azzal a várossal, amely újra talpra áll. Amelynek programját úgy hirdette meg Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere, hogy „Fel a fejjel Miskolc!”, én azzal folytatnám, hogy „Fogjunk össze Miskolc!” Ez az esemény lehetőséget ad erre is, hiszen itt tudunk majd arról is beszélni, hogy mit tudunk tenni városunkért az elkövetkező öt évben. Ezért mindenki partner és együttműködő fél számunkra, aki ehhez valamilyen módon hozzájárul.” – tette hozzá

Hollóháza lesz újra a díszvendég

Fűzériné Odrobina Gabriella Hollóháza polgármestere örömét fejezte ki, hogy újra a településük lesz a rendezvény díszvendége. Beszédében hangsúlyozta, hogy Hollóháza a nemzetközi hírnevet elsősorban porcelángyártásának köszönheti, hiszen a gyár az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező manufaktúrája.

„Nagy örömmel mutatjuk majd be mindenkinek, aki ellátogat erre a fantasztikus rendezvényre a települést. Nálunk a kézművességnek nagyon nagy hagyománya van, úgyhogy mi ezen a vonalon építkezünk. Az önkormányzatnak is van egy kis kézműves műhelye, itt elsősorban textiltermékeket állítunk elő. Természetesen a porcelángyár is bemutatkozik majd. Igyekszünk hagyományainkat minél színesebben a nagyközönség elé tárni a rendezvényen. Településünk számára ez egy óriási lehetőség és nagy megtiszteltetés.” – tette hozzá a polgármester.

Bemutatták a fesztivál koktélját is

A helyszínen bemutatták a fesztivál egyik hivatalos italát, a kocsonyakoktélt is, amit az Antik Art Café Antikvárium és kávézóban készítettek el. A zöldes-kékes árnyalatú italt, a jelenlévők alkoholmentes változatban kóstolhatták meg. Ezt a fajta gasztronómiai különlegességet, ahogy Bíró Orsolya a kávézó tulajdonosa elmondta, a rendezvény ideje alatt az úgynevezett „Frog Centrumban” ízlelhetik majd meg a látogatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában