Filmvetítés

2 órája

Kaláka: a Karib-tengernél a népszerű együttes

Miskolcon is vetítik az 55 éves együttesről szóló dokumentumfilmet. A Kaláka együttes több generáció is jól ismeri.

A Kaláka együttes

Fotó: Cinemis

Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig a címe annak a zenés dokumentumfilmnek, amely a  CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Béke Art Moziterme vetíti a Kalála megalakulásának 55.
évfordulója alkalmából, a dokumentumfilm a legendás együttes utazásáról szól. A filmet október 3 és 6. között naponta délután 5 órától vetítik,  rendezője Pigniczky Réka

Kaláka
Kaláka együttes: dokumentum készült az utazásukról
Forrás: CINE-MIS Kft.

Kaláka: 55 éve muzsikálnak

A filmben egy zenekar négy tagja útnak indul egy olyan városba, amelyről már évtizedek óta énekelnek, de még sosem jártak ott. A kolumbiai Cartagena-ban életükben először éneklik el Kányádi Sándor Románc című, magához a városhoz írt szerelmes versét. Az 55 éve muzsikáló Kaláka együttes megzenésített versei már a harmadik generáció számára nyújtanak örömet. A “Kaláka” mindenütt ugyanazt jelenti a magyaroknak, bárhol is éljenek a világban: nyelvi és kulturális közösséget, összetartozást a verseken és a dalokon keresztül - a Kárpátoktól a Karib-tengerig.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában