Választás 2024

3 órája

Megérkezett a városházára Miskolc új polgármestere - fotókkal, videóval frissítve

Október 1-jén 0 órától léptek hivatalba a megválasztott helyi vezetők – elméletben. Gyakorlatban ma délelőtt 10-kor történt meg a hivatal átadás-átvétele.

Tóth-Szántai József és Veres Pál a miskolci városházán az átadás-átvétel előtt

Fotó: Vajda János

Kedden délelőtt megtörtént Miskolc polgármesteri hivatalában a polgármesteri tisztség átadás-átvételére Veres Pál leköszönő és Tóth-Szántai József hivatalba lépő polgármester között.

IMG_3577
Átadás-átvétel a városházán
Fotó: Vajda János

Mint ismeretes, Veres Pál polgármester mandátuma 2024. szeptember 30-án éjfélkor járt le: nem indult újra az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Utódja a június 9-én legtöbb voksot megszerző Tóth-Szántai József - a Pont Mi Egyesület, a Fidesz és a KDNP jelöltje, aki - értelemszerűen 2024. október 1-jén 0 órától kezdődően lett Miskolc polgármestere. 

Tóth-Szántai József polgármester 10 óra előtt érkezett a városházára, ahol a díszteremben találkozott elődjével, Veres Pállal. Jelenleg az aláírási ceremónia következik.

 

Alakuló ülés – pénteken

A június 9-én megválasztott miskolci önkormányzati képviselők és a polgármester a október 4-ei közgyűlési ülésükön teszik le esküjüket. Ekkor alakul meg a megválasztott képviselőkből Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése, amely a 2024 és 2029 közötti választási ciklusban irányítja Miskolcot.  

10:30-kor aláírták az átadás-átvételről a szükséges dokumentumokat is a felek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában