Döntött a közgyűlés

2 órája

Miskolc Holding: azonnali hatállyal menesztették a vezetést

Rendkívüli közgyűlésen menesztette a város vagyonkezelő társaságának vezetését a miskolci önkormányzat. A Miskolc Holding Zrt. menesztett vezető tisztségviselőinek és felügyelőbizottsági tagjainak helyére a polgármester új tagok kinevezésére tett javaslatot.

Szaniszló Bálint

Az új miskolci városvezetés javaslatára (képünkön) rendkívüli miskolci közgyűlésen döntöttek a Miskolc Holding vezetésének eltávolításáról

Fotó: Vajda János

Rendkívüli közgyűlésen a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának azonnali hatályú menesztéséről döntött hétfőn reggel Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőtestülete.

miskolc holding
Miskolc Holding ügyben nem vesztegette az időt az új miskolci polgármester
Fotó: Vajda János

Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere a közgyűlés döntését követően a boon.hu-nak elmondta: "A Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai nélkül nem működik a város. A korábbi átadás-átvétel folyamata Miskolc polgármesteri hivatalát és Miskolc város önkormányzatát érintette. A Miskolc Holding Zrt.-t és annak tagvállalatait nem. A társaság a város mindennapi működésének ütőere. Ha azt látjuk, tapasztaljuk, hogy nem működik a közösségi közlekedés, nincs rend a közterületeken, elhanyagoltak a parkok, szemetesek az utcák, akkor nincs rend. A miskolciak - úgy vélem- joggal várhatják, hogy a befizetett helyi adójukért, a megváltott bérleteikért cserébe minőségi szolgáltatásokat kapjanak. Ezért új irányításra van szükség. A város közgyűlése ma úgy döntött, hogy azonnali hatállyal menesztjük a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságát és felügyelőbizottságát, akiktől elvárom, hogy a változás során mindenben működjenek együtt a társaság új vezetésével."

Új vezetőket kap a Miskolc Holding 

"Miskolcon minden az embereket kell, hogy szolgálja a jövőben. Éppen ezért az új vezetőség feladata az lesz, hogy felépítsen egy jól működő, prosperáló, lakosságbarát rendszert a Miskolc Holding Zrt.-ben.” 

A Miskolc Holding Zrt. menesztett vezető tisztségviselőinek és felügyelőbizottsági tagjainak helyére a polgármester új tagok kinevezésére tett javaslatot. Az előterjesztést a közgyűlés elfogadta. 

Akiket leváltottak

A Miskolc Holding igazgatósága: 

  • Varga István igazgatóság elnöke 
  • Dr. Dimény Imre igazgatósági tag 
  • Iván Tamás Tibor igazgatósági tag 
  • Bakosné Godó Barbara igazgatósági tag

A Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottsága: 

  • Dr. Simon Gábor elnök 
  • Dr. Kovács Zoltán 
  • Dr. Kovács László 
  • Rónyai Gábor László 
  • Bacsóné Szamos Rita munkavállalói küldött 
  • Csengő Péter munkavállalói küldött
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában