Logisztikai bajnokság

2 órája

Valósághű helyzetekben versenyeztek a miskolci Boschban

Borsod-Abaúj-Zemplén tizennégy középiskolájának hatvan diákja mérte össze tudását a Bosch miskolci kéziszerszámgyárában. Az országos Profi-t-ability logisztikai bajnokság regionális döntőjén a verseny mellett a nagyvállalat mindennapi működésébe is betekintést nyerhettek a diákok csütörtökön.

Gárdonyi Edina

Forrás: Robert Bosch Power Tool Kft.

Az országos Profi-t-ability bajnokságon logisztikai tudásukon túl pénzügyi, gazdasági ismereteiket és stratégiai gondolkodásukat is összemérték. A verseny mellett a középiskolások a nagyvállalatok mindennapi működésébe is betekintést nyerhettek. A regionális döntőt a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja, a Miskolci Szakképzési Centrum és egyik iskolája, a Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum, valamint a Robert Bosch Power Tool Kft. közösen szervezte meg, immáron második alkalommal.

profi-t-ability, bosch, miskolc
Az országos Profi-t-ability logisztikai bajnokság regionális döntője a miskolci Boschban.
Fotó: Robert Bosch Power Tool Kft.

A Profi-t-ability verseny összehozza a jövő munkavállalóit a munkáltatókkal

A résztvevők a miskolci, a szerencsi, az ózdi Szakképzési Centrum iskoláiból, valamint egyházi fenntartású intézményekből érkeztek. A hárommillió forintos összdíjazású országos versenyen a diákok valósághű feladatokat megoldva bizonyították tudásukat. A nap folyamán a jövő tehetségei kötetlen formában ismerkedhettek meg különböző iparágakkal és betekintést nyerhetnek hazai nagyvállalatok mindennapi működésébe. A szervezők ugyanis a tehetséggondozáson kívül megszólítják a munkáltatókat is, akik egy nem mindennapi környezetben építhetnek kapcsolatot a jövő munkavállalóival. 

Fontos, hogy a fiatalok gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek

A bajnokság emellett a szakképző intézmények és a vállalati szféra közötti kapcsolatok erősítését is szolgálja.

A Profi-t-ability versenyen éppen olyan feladatokat kell megoldaniuk a diákoknak, amelyekkel munkavállalóként egy nagyvállalatnál is nap mint nap szembesülnek. A Boschnál fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok már a képzésük során minél több gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, mert csak így juthatnak versenyképes tudáshoz. Ezért veszünk részt a középfokú szakképzésben és a duális képzésben, ezért működünk együtt az oktatásban és a kutatás-fejlesztésben a Miskolci Egyetemmel

 – mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

A Széchenyi István Katolikus Technikum diákja jutott a döntőbe

A regionális döntőt Császár-Nagy Csanád Árpád, a mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum diákja nyerte, ő jutott be az országos döntőbe, amelyet november 15-én rendeznek Budapesten.

A regionális döntő eredményei:

1. helyezett Császár-Nagy Csanád Árpád Széchenyi István Katolikus Technikum

2. helyezett Ámit Lorena Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Technikum

3. helyezett Fekete Tamás Márk Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Technikum

4. helyezett Farkas Botond Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Informatikai Technikum

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában