Gyűjtés

5 órája

10 500 iskolás gyermek kapott tanszert

10 500 gyermek megfelelő felszereléssel vághatott neki az idei tanévnek az Auchan és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) gyűjtésének köszönhetően. A tavalyinál is többet adományoztak a vásárlók, így segítségük 3000 nagycsaládban oldotta meg a tanszervásárlás anyagi nehézségeit.

Boon.hu

Idén több tanszert gyűjtöttek össze Fotó: Molnár Péter

Idén már hetedik alkalommal rendezték meg a tanszergyűjtést az Auchan huszonnégy áruházában. Augusztus 25-ig fogadták az áruházi gyűjtőpontokon a megvásárolt tanszereket, amelyeket ismét a Nagycsaládosok Országos Egyesülete juttatott el azokhoz a többgyermekes családokhoz, ahol megoldhatatlan anyagi gondot jelent a tanévkezdés.

A tavalyi évhez képest idén több adomány gyűlt össze, akkor 119 811 tanszerből 10 200 gyermek kapott felszerelést, most pedig 122 700 tanszerből állítottak össze csomagokat. A gyűjtésnek köszönhetően 3000 nagycsaládban 10500 gyermek kezdhette meg az idei tanévet hiánytalan felszereléssel.

A tanévkezdés mindenütt plusz kiadást jelent, ezért szeretné ezúton is megköszönni az áruházlánc a vásárlóinak, hogy bő két hét alatt több mint 122 ezer tanszert ajánlottak fel a nélkülöző gyermekeknek. A vállalat ezenkívül további 1 millió forinttal támogatja az egyesület munkáját.

Az eredményes gyűjtésben az Auchan munkatársai is részt vettek, akik munkájuk mellett segítették a szervezést, a NOE 1290 önkéntese pedig a gyűjtésben és a kiosztásban is segített.

“Idén is megmutatták munkatársaink és vásárlóink, hogy mennyire érzékenyek a társadalmi kérdésekre, és szívesen segítenek a jótékonysági gyűjtéseknél” – mondta Széll Hajnalka, az Auchan országos marketing és vásárlói kapcsolatok igazgatója.

„A családok életében a tanévkezdés mindig egy nehéz időszak, és jó tudni, hogy bizonytalan helyzetben is számíthatunk a segítségre” – hangsúlyozta Herbert Gábor, a NOE elnöke.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában