Tanszergyűjtés

2024.09.02. 08:00

Száz nagycsaládnak lett könnyebb az iskolakezdés - fotók

A Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete az idei évben is sikeresen segítette a nagycsaládosokat az iskolakezdésben.

Gárdonyi Edina

Bak László, az egyesület elnöke örömmel nyilatkozta a boon.hu-nak, hogy augusztus 30-án, pénteken több mint száz gyermek kapta meg az összegyűjtött tanszereket, amelyeket a szervezet két miskolci áruházban rendezett gyűjtési akció során szerzett be. A nagycsaládok számára különösen megterhelő tud lenni a szeptember, ezt a terhet szeretnék csökkenteni az évek óta szervezett tanszergyűjtésükkel.

Több ezer tanszert adományoztak

Két hétvégén, két miskolci nagyáruházban gyűjtöttek, amelynek során közel 5500 darab tanszert sikerült összegyűjteni. Az adományokat gondosan válogatták, hogy minden korosztály számára megfelelő csomagot állíthassanak össze. Nemcsak gyermekek, hanem néhány felnőttképzésben részt vevő is hozzájutott füzetekhez.

Miskolci vállalkozás is segítette őket

Az egyesület elnöke elmondta, hogy egy miskolci cég – akik anoniman szerettek volna adományozni – is hozzájárult a tanszergyűjtéshez 350 ezer forinttal. 

Aktívak az egyesület önkéntesei

Bak László kiemelte, hogy a gyűjtés megszervezésében és lebonyolításában közel harminc család vett részt, akik önkéntesen segítették a tanszerek begyűjtését. Az akcióhoz 24 időpontban lehetett csatlakozni, és volt olyan alkalom, amikor egyszerre két család is gyűjtött az áruházakban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában