Elkezdődött a tanév

2024.09.03. 08:00

Tanszertámogatásban részesültek az elsősök Felsőzsolcán

Felsőzsolca Város Önkormányzata idén is ingyenes tanszercsomagokat biztosított az első osztályos általános iskolások számára, támogatva ezzel az iskolai eszközökhöz való könnyebb hozzáférést. A kezdeményezés célja, hogy a felsőzsolcai diákok számára gördülékeny iskolakezdést biztosítson, miközben enyhíti a családokra nehezedő anyagi terheket.

Boon.hu

Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere adta át a városi általános iskolába beiratkozott, első osztályos tanulók részére hétfő délelőtt a tanszercsomagokat, amelyeket a város önkormányzata  idén is ingyenesen biztosított az első osztályos általános iskolások számára. A tanszercsomagok idén is az általános iskolák által küldött eszközlista alapján, az első évfolyamok igényeinek megfelelő tartalommal készültek, például a meghatározott füzetek, zsírkréták, grafitceruzák, gyurmák összeállításával. A csomagokat az előző évek tapasztalatai alapján gondosan állították össze, hogy a lehető legtöbb szükséges eszközt biztosítsák a tanulók számára.

Egyenlő esélyek az oktatásban 

Az önkormányzat bízik abban, hogy a támogatás megkönnyíti a diákok számára az iskolakezdést. Az önkormányzat elkötelezett amellett, hogy minden diák egyenlő esélyeket kapjon az oktatásban, függetlenül a szociális helyzetüktől. Az iskolakezdést segítő tanszercsomagok finanszírozását az önkormányzat saját forrásból, a 2024-es költségvetés terhére biztosítja. A nem felsőzsolcai székhelyű általános iskolába beiratkozott első évfolyamot kezdő, állandó felsőzsolcai lakóhellyel rendelkező gyermekek szülei, a Felsőzsolcai Polgármesteri Hivatal portáján, ügyfélfogadási időben vehetik át a csomagokat szeptember 13-ig, a gyermek személyi igazolványának és lakcímkártyájának bemutatása mellett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában