boon.hu video

2 órája

Átadták a teljesen megújult uszodát Sátoraljaújhelyen - képek, videó

A létesítmény Wáberer György vállalkozó jelentős támogatásával épült újjá.

Bódisz Attila

Így néz ki a sátoraljaújhelyi uszoda

Fotó: BSZA

Átadták a Wáberer Városi Uszodát Sátoraljaújhelyen. Az eseményen Szamosvölgyi Péter, a zempléni város polgármestere köszönetet mondott minden résztvevőnek, aki valamilyen módon hozzájárult a létesítmény felépítéséhez. 

Az ünepélyes uszodaátadás pillanata
Fotó: BSZA

Munkatársunknak nyilatkozva a polgármester kiemelte: már harmadik alkalommal szerveztek átadót ugyanazon a helyszínen az idők során. Előbb a korábban bezárt strandot nyitották újra, majd a vendégeket egy modern gépészettel és szolgáltatási minőséggel váró uszodát hoztak létre a medence fölötti új sátorral, míg most egy minden igényt kielégítő uszodaépületet sikerült felépíteniük.

Mint elhangzott, a beruházás a város önkormányzata, valamint a Zempléni Vízilabda Klub együttműködésével valósult meg, az építkezéshez komoly, milliárdos léptékű TAO támogatást vettek igénybe. A polgármester megemlítette: az uszoda elsősorban a vízilabdasport igényeit elégíti ki, de ugyanúgy szolgálja majd a gyermekek úszásoktatását, mint azokat a polgárokat is, akik úszni szeretnének. Ugyancsak munkatársunknak kiemelte: az újhelyi uszoda térség szerepet is betölt, hiszen a vízilabdaklub játékosai, valamint a helyi oktatási intézmények tanulói között számtalan zempléni hegyközi és bodrogközi fiatal van.

Másfél milliárd forint

A rendezvényen más elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a támogatás jelentős részét, mintegy 1,5 milliárd forintot biztosító Wáberer György nagyvállalkozó, aki egyben a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke is, ám levélben köszöntötte az átadási ünnepség résztvevőit. 

Ebben azt közölte: Sátoraljaújhely szülötteként szívesen emlékszik vissza gyermekkori emlékeire, de nem ezért támogatja a helyi törekvéseket. Meglátása szerint ugyanis a város önkormányzatában megvan az akarat és a kellő elszántság a város fejlesztéséhez. Megjegyezte: a Tokaj-Zemplén fejlesztési kormányprogramból eddig 6 milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket, például a Bortemplom rekonstrukcióját, vagy a Nemzeti Összetartozás Hídját és további beruházások is folyamatban vannak. A város a régióban a fejlődés éllovasa, messze megelőzi a nála nagyobb kulturális és turisztikai vonzerővel rendelkező településeket – közölte Wáberer György levelében.

Egészséges család és nemzet

Madaras Norbert kétszeres olimpiai- és világbajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke arról beszélt: azon igyekeznek, hogy a támogatások olyan helyekre kerüljenek, ahol megvan a megfelelő pedagógiai háttér is, hiszen egyik legfontosabb szempontjuk a sport és a nevelés kapcsolata. A mai világban ugyanis a legnehezebb feladat megtanulni a fiataloknak az alázatot és a fegyelmet – mondta. 

Megjegyezte: elsődleges szempontjuk az a döntések rangsorolásakor az, hogy a gyerekek sportoljanak. Emellett lényegesnek nevezte azt is, hogy a tehetségek jó helyre kerüljenek, vagyis a jobbak akár az élvonalban is kipróbálhassák magukat.

Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: az élsport nagyon fontos, de másik lényeges célkitűzés, hogy a fiataloknak és az idősebbekknek egyformán a mindennapjai része legyen a sport. Ma ugyanis a temérdek teendő mellett háttérbe szorul az emberek életében a rendszeres mozgás. Rá kell vezetni őket arra, hogy szabadidejük eltöltésének leghasznosabb módja a sport - közölte.

Az egészséges családok egészséges nemzetet alkotnak, ami óriási érték – fogalmazott.

Erdei János, a Zempléni Vízilabdaklub elnöke, edző kérdésünkre kifejtette: az egyik legfontosabb előrelépés az új létesítménnyel az, hogy az újszerű technológiáknak köszönhetően reményeik szerint jelentős energiamegtakarítást tudnak elérni a korábbiakhoz képest, ami csökkenti a kiadásaikat. Ezzel együtt szeretnék visszacsábítani a gyerekeket a vízilabdasporthoz, ugyanis a koronavírus-járvány, valamint a sárospataki medence és a sátoraljaújhelyi uszoda felújítása miatt némileg csökkent a létszám. Biztatónak nevezte ugyanakkor azt, hogy az új uszodában már tartottak edzéseket és az első ilyen alkalmon több mint hetven gyerek jelent meg. Az elnök hozzáfűzte: a legfontosabbnak a mozgást és a sport szeretetét tartja, de a klub már adott az országnak több OB I-es játékost, de van közöttük válogatott, sőt világbajnok sportoló is. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában