Helyi közélet

2019.03.05. 19:25

Új polgármester Korláton, sok-sok tervvel, energiával

Korlát - Szeretné szülőfaluját élhetőbbé és szebbé tenni Takács Krisztián.

Korlát - Szeretné szülőfaluját élhetőbbé és szebbé tenni Takács Krisztián.

A 300 fős kistelepülésen, Korláton február 16-án időközi választást rendeztek, mert az előző polgármester lemondott. A legtöbb voksot Takács Krisztián kapta, akinek az édesapja is Korlát polgármestere volt néhány ciklussal ezelőtt.

– Korlát a szülőfalum. Most ugyan Miskolcon lakom, de továbbra is fontos számomra a település. Több házat vásároltam itt, és már megvan a telek, ahol építkezni szeretnék a családommal, igénybe véve a falusi csokot. Ez a kedvezmény egyébként nagyon nagy segítség a családoknak, Korláton is sok az üres ház, amelyek újra benépesülhetnének – mondta a polgármester elöljáróban.

Tervei is vannak bőven. Szeretné a roma nemzetiségi önkormányzattal szorosabbra fűzni a kapcsolatot, mivel a településen sok roma ember él, és fontos, hogy az ő javaslataikat is figyelembe vegye a község vezetése. Takács Krisztián szeretné azt is, ha Korlátnak ismét lenne boltja, hiszen jelenleg a falubusszal járnak az emberek vásárolni Encsre vagy Abaújszántóra. Várják a pályázati lehetőségeket is, hogy le tudják cserélni a régi és rossz állapotban lévő falubuszukat. De a polgármester számára fontos az is, hogy az emberek helyben jussanak munkalehetőséghez.

Takács Krisztián a településért nulla forintért dolgozik, mert van más megélhetési forrása, építőipari vállalkozó. De Korlát szerény költségvetése miatt is úgy határozott, hogy lemond a fizetéséről. Hozzátette: a térség ország­gyűlési képviselője, dr. Hörcsik Richárd megerősítette abban, hogy mindenben számíthat a segítségére.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában