Helyi közélet

2018.05.31. 07:58

Zöldövezetté vált a sajóörösi kastély

Sajóörös - A sikeres pályázatot sikeres közösségi munka követte.

Sajóörös - A sikeres pályázatot sikeres közösségi munka követte.

A Wass Albert Kulturális Egyesület és a Sajóörös Községért Közalapítvány 2016 októberében pályázott a Mol Zöldövezet pályázatára a községi kastélykert zöld területének megújításával, valamint közösségi programok szervezésével.

A megvalósítás 2017 áprilisában kezdődött 35 csemete ültetésével, a régi elöregedett fák pótlására. Májusban ezt követte az évelőágyások kialakítása és beültetése. A nyári karbantartási munkák mellett augusztusban MOL önkéntes munkavállalók egész napos munka keretében a zúzott követ újították meg, helyükre kerültek az összeszerelt kültéri elemek, padok, asztalok, szemetesek, valamint a fákról és az örökbefogadókról ismertető szövegek kerültek kihelyezésre.

Ősszel kialakították a középső ágyást, füvesítettek, örökzöldeket ültetettek. Idén tavasszal újult erővel folytatták a munkát. A program megvalósítása során 9 rendezvényt tartottak, közel 430 önkéntes vett rajtuk részt.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában