Vissza az időben

2022.08.30. 12:28

Készülnek az ősz képzőművészeti szenzációjára a Miskolci Galériában

Adtak még időt az érdeklődőknek, hogy két fontos tárlatot megnézhessenek.

ÉM

A Hangszínhely Fesztivál részeként rendezett kiállítás a Miskolci Galériában október 4-ig tekinthető meg. A zene és a vizuális művészetek kapcsolatáról, egymást ösztönző hatásáról szerezhetnek benyomást a látogatók.

Fotó: Bujdos Tibor

Hosszabbítást jelentett be két kiállítására is a Miskolci Galéria.

A Miskolci Művésztelep történetének 1952 és 1980 közötti szakaszát bemutató tárlat szeptember 4-ig látogatható. Mint ismert: a művésztelep száz évét kiállítássorozattal dolgozza fel a galéria – folyamatosan mutatják be a helyhez és az időhöz köthető értékeket.

Adtak időt azoknak is, akik eddig nem látták, de szeretnék megismerni a válogatást, amely a II. Budapesti Illusztrációs Fesztivál anyagát szemlézi – a Billufeszt 2021 című anyag szeptember 11-ig látható.

Jó hír, hogy az elmúlt hétvégén bemutatkozott új miskolci fesztivál, a Hangszínhely Miskolci Galériában nyitott kiállítását sem szedték be: ez október 9-ig nézhető meg. A zene és a vizuális művészetek kapcsolatáról, egymást ösztönző hatásáról szerezhetnek benyomást a látogatók.

Közben készülnek az ősz képzőművészeti szenzációjára a Miskolci Galériában: szeptember 24-én nyílik a magyar grafika kiemelkedő fontosságú évtizedét, az 1961 és 1971 közötti korszakot bemutató tárlat. Miskolc számára különösen jelentős évek ezek – e korból is eredeztethető a város nevéhez kötődő jelző: a magyar grafika fellegvára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában