Kiállítás

2023.10.05. 09:30

Templomkazetták tárlata Kövesden

November 4-ig tekinthető meg a Matyó Múzeum legújabb „Az ecsettől a mennyezetig” címet viselő időszaki kiállítása.

Boon.hu

Forrás: http://mezokovesd.hu/

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány vándorkiállítása 14 alkotó, valamint a mezőkövesdi Berecz Lászlóné – munkáját mutatja be. – Mezőkövesd a vándorkiállítás harmadik helyszíne. A Békés Megye Népművészetéért Alapítvány által meghirdetett tanfolyamán Ament Éva bútorfestő, népi iparművész tanította meg a résztvevőket a festett templomkazetták készítésének fortélyaira a résztvevőket. A tárlaton a képzésen résztvevő bútorfestők által megálmodott és kivitelezett festett templomkazetták láthatóak – mondta el köszöntőjében Agócsné Halász Andrea múzeumvezető a szeptember 30-ai megnyitón, majd pedig felolvasta Ament Éva levelét, melyben bemutatta a közös munkát, eredményeket. 

A kiállítást Dr. habil Gyulai Éva, a Miskolci Egyetem Történettudományi Intézet egyetemi docense nyitotta meg, aki Régi és új mennyezők címmel tartott előadást, melyben a szakrális művészetről, a festett templomkazetták múltját, jelenét, sajátosságait mutatta be. Az időszaki kiállítás november 4-ig tekinthető meg a Matyó Múzeumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában