2023.12.07. 12:46
Határoktól független együvé tartozás a gasztronómiában
Bemutatjuk Borbély Zsolt Attila Kárpát-medencei étteremkalauz című kötetét, amelyben három miskolci étterem, a Dűlő, a Végállomás Bistro&Wine étterem, valamint a Zip's Brewhause gasztro-pub is szerepel. Bodrogkeresztúrból pedig a Dereszla bisztró.
Fotó: Bujdos Tibor
A könyvbemutatónak a Felvidék Ház adott helyet, a szerzővel Ágoston Balázs újságíró beszélgetett.
Borbély Zsolt Attila „Kárpát medencei étteremkalauz” című kötetében közel 450 vendéglátóegységről olvashatunk Adától Zomborig. A precedens nélküli kiadvány felöleli a teljes magyar szállásterületet, nemcsak az anyaországba, Felvidékre, s a tágan értelmezett Erdélybe kalauzolja el az olvasót, hanem Kárpátaljára, Bácskába, Bánátba, a Dráva-szögbe és Őrvidékre is.
Borbély Zsolt könyvbemutatója
Fotók: Bujdos Tibor„Igen jóérzés az az egész kalauzt végig kísérő hangulat, amely a Kárpát-haza mindig is egységes gyökerű, sokszínűsége ellenére is egy tőről fakadó konyháját végig kíséri, a politikai határoktól független együvé tartozást a gasztronómia terén is mindenütt kidomborítja.”– írja Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus a kötet előszavában.