Megmérettetés

2024.07.27. 14:00

Alkosson az Ars Sacra pályázatára!

A képzőművészeti vonalat Máger Ágnes festőművész szervezi évről évre.

Boon.hu

Nagyon szép alkotások érkeztek be az elmúlt évben is

Fotó: Fotó: Bujdos Tibor

Az Éltető Lélek Alapítvány tíz civil szervezettel, egyházi felekezetekkel, országos hírű művészekkel, áldozatot vállaló magánszemélyekkel, intézményekkel és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve idén is megszervezi a Miskolci Ars Sacra Fesztivált az országos rendezvénnyel egy időben, 2024. szeptember 14–22. közötti időszakban. A művészet és a szakralitás összefüggése jegyében képzőművészeti pályázatot is hirdetnek a Miskolc és térségében alkotó festő- és grafikusművészeknek. Az alkotások ihlető gondolata a fesztivál mottója:„Az igazság békét teremt” (Iz. 32,17)

Pályázati feltételek

Pályázni két alkotással lehet. A művek hordozója vászon vagy papír. A művek méretei – a rendezés miatt – lehetőleg 60×40 centiméter vagy 70×50 centiméter. Technikáját tekintve tetszőleges, bármilyen rajzi, grafikai vagy festészeti megoldást elfogadnak. Az alkotás hátoldalán szerepeljen az alkotó neve, címe, elérhetőségei (telefon, e-mail), a mű címe, hordozója, méretei, a készítés dátuma és az aláírás. A beadás helye a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria Feledy-háza lesz (3525 Miskolc, Deák Ferenc tér 3.). A beadás ideje 2024. augusztus 27-30. 9:00 – 16:00 között. A pályázatok elbírálását szakmai zsűri végzi, az 1-6. helyezett jutalomban részesül. A beválogatott alkotásokból kiállítást rendeznek a beadás helyszínén 2024. szeptember 20. és október 18. között. A kiállított munkákat a kiállítás zárását követő héten, október 21 - 25. között, a Feledy-ház nyitvatartási idejében lehet majd átvenni. További információ [email protected] mail-címen kapható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában