boon.hu video

2024.07.23. 15:00

A bátor oroszlán járt vendégségben a könyvtárban (fotók, videó)

Vicces oroszlánüvöltés rengette meg a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár gyermekkönyvtárának falait, július 23-án a délelőtti órákban. Nem kell azonban megijedni, hiszen egy játékról volt szó. A lényeg az volt, hogy a körben álló gyerekeket, ki tudja leghamarabb az állatok királyának üvöltésével megnevettetni. Ez a szórakoztató feladat csak az egyike volt azoknak, amelyeken részt lehetett venni a „Nyári szünidölő a Mesebirodalomban” című programon.

Galambos Eszter

Szünidei foglalkozás a gyermekkönyvtárban.

Fotó: Vajda János

A délelőtt 10 órakor kezdődő foglalkozásra olyan nagy volt az érdeklődés, hogy aki későn érkezett, az már leülni sem tudott. Gyermekek, szülők és nagymamák várták, hogy elkezdődjön a „mese és kézműveskedés a nyár jegyében”. A program középpontjában az állatos mesék álltak és a főszereplő a bátor és rettenthetetlen oroszlán volt. Egy rövid interaktív bevezető után, amiben a legfontosabb dolgokat megtudhattuk erről a vadállatról, meseolvasás, szituációs játék majd kézműves foglalkozás következett. 

Ezek a programok, szórakozva fejlesztenek

Csoma Eszter Pest vármegyéből Perbálról érkezett a nagymamájához és most öccsével és ismerősökkel látogatott el a könyvtárba. A miskolci könyvtárban már másodjára járt és nagyon tetszik neki ez a közeg. Legszívesebben a nyomozós könyveket olvassa, de az állatokról szólókat is szereti. 

Szűcs-Fazekas Beáta rendszeresen látogatja kislányával a programokat. Szülőként nagyon fontosnak tartja, hogy egy gyermek kreatív legyen és ennek fejlesztésére jó apropó lehet egy kézműves foglalkozás. Itt nagyon figyelnek arra, hogy minden gyereknek legyen ebben sikerélménye, mert sablonnal dolgoznak, így a legkisebbek is meg tudják ezeket a figurákat csinálni. 

Mindezeken túl mindketten nagyon szeretnek olvasni és nagyon sokat kölcsönöznek. Kislánya Léna 9 éves és olyan nagy könyvrajongó, hogy már az „év olvasója” illetve az „olvasók hercegnője” is volt. 

A szünidőben nőt a kölcsönzések száma 

Miklós Katalin a gyermekkönyvtár vezetője kérdésünkre elmondta, hogy kifejezetten a szünidő miatt havonta kettő vagy három ilyen mesés foglalkozást terveztek és a tapasztalat az, hogy a kánikulai meleg ellenére nagy az érdeklődés ezekre a rendezvényekre. Aki eddig lemaradt, az még pótolhatja hiszen augusztusban még három alakalom várható: mesés házfoglaló, mesetarisznya és kézműveskedés is lesz. 

A vezető hozzátette, hogy a nyári szünidő alatt tapasztalható egy örömteli jelenség, miszerint a kölcsönzések száma megnőtt. Ennek oka lehet, hogy több a szabadidő és a szülők, nagyszülők és jobban ráérnek napközben. Egy gyerek összesen egyszerre húsz könyvet vihet ki és bizony nem ritka hogy élnek ezzel a lehetősséggel. Ami még egy érdekesség, hogy nagyon sokan keresik és viszik a diafilmeket is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában