boon.hu video

2024.08.10. 17:05

Népszerű dallamokra szórakozhattak a Zsóry-fürdő látogatói - képekkel, videóval

Szombaton fúvós zenekaroktól volt hangos a mezőkövesdi Zsóry-fürdő és csodás ruhákban, mazsorettek kápráztatták el a közönséget a Fúvószenekarok és Mazsorettcsoportok Fesztiválján.

Galambos Eszter

Zene és mozgás harmóniája a Zsóry-fürdőben

Fotó: Vajda János

Reich Lászlóné, a Mezőkövesdi Mazsorett csoport vezetője, a rendezvény egyik szervezője elárulta, hogy a fesztivált 1993. óta rendezik meg. A program mindig több napos volt, a szombati napmak a Zsóry-fürdő adott otthont, a múltban mazsorett szépségversenyt is rendeztek. 

mazsorett015
Fúvószenekar adta a talp alá valót
Fotó: Vajda János

Ez a programelem már nincs, de látványos felvonulás lesz szombat este 18 órától és gálaműsor zárja majd a fesztivált a sportcsarnokban. Az idei évben hat mazsorett csoport és öt zenekar jelentkezett a Mezőkövesdi Fúvós és Majorette Együttesért Alapítvány és Mezőkövesd Város Önkormányzata által közösen megszervezett eseményre. 

Első alkalommal vesznek részt

Bácsi Judit vezetésével Hevesről érkezett a Hevesi Mazsorett Együttes. Öt éve alakult meg ez a csapat, ez az első alkalom, hogy Mezőkövesdre is eljutottak.

„Ez egy baráti találkozó és nem verseny, ezért sokkal önfeledtebben tudnak táncolni a lányok is és mosolygósabbak, hiszen nincsen tétje a dolognak, ezért jó ez így nyáron, nagyközönség előtt. Mi most nem tudtuk elhozni Heves Fúvós Együttest, akikkel együtt dolgozunk, ezért magnóról fog menni a zene” – tette hozzá Bácsi Judit.

A Magyar Fúvószene és Mazsorett Szövetség versenyein rendszeresen részt vesz a hevesi csoport és már számos kiemelt arany fokozatot szereztek, amire nagyon büszkék. A vezető kérdésünkre azt is elmondta, hogy most nyolc és tizennégy év közötti lányokkal érkeztek, a legkisebb mazsorett jelenleg azonban csak három és fél éves.

Nyékládházi fúvósok kísérik a sátoraljaújhelyi mazsoretteket

Szilágyi Csaba, a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy harmincöten vannak a csapatban és első alkalommal jöttek el a mezőkövesdi rendezvényre. Hangsúlyozta, hogy ők is kísérnek mazsoretteket, a sátoraljaújhelyi Holdfény Mazsorett Csoporttal dolgoznak együtt, több éve. A vezető érdekességképpen azt is elmesélte, hogy a két város között ugyan elég nagy a távolság, de az egymásra találás mindenképpen szerencsés volt. A zenekar keresett mazsoretteket, a sátoraljaújhelyi mazsorettek pedig fúvószenekart, így jött a kapcsolódás.

mazsorett011
A fürdővendégek is élvezhették a zenét és a táncot
Fotó: Vajda János

Több hazai és külföldi fesztiválra is meghívást kapott a csapat, amire nagyon büszkék. Voltak már Montenegróban, Olaszországban, jövő héten pedig készülnek Horvátországba. 

„A zenekar magját a jelenlegi és a volt zeneiskolások adják, akik Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti iskolában tanulnak. A zenekar legfiatalabb tagja 14 éves a legidősebb pedig hamarosan 25 éves lesz” - tette hozzá a vezető.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában