Program

2024.08.19. 13:00

Térségünk népművészei a Mesterségek Ünnepén

A Mesterségek Ünnepét augusztus 17-20. között rendezik a Budai Vár területén. Az esemény célja, hogy bemutassa a magyar és más nemzetek kézműves hagyományait, népi kultúráját és gasztronómiáját.

Boon.hu

Mesterségek Ünnepe a budai Várban

Fotó: MTI/Soós Lajos

A rangos, 38. alkalommal megrendezett eseményen térségünk népművészei is részt vesznek. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjai már pénteken útra keltek, hogy régiónk hagyományait bemutassák az érdeklődőknek. A fesztivál a Szent István napi rendezvénysorozat része, amely a magyar államalapítás emlékét ünnepli. A Mesterségek Ünnepét 1987 óta rendezik meg és népszerűsége azóta is töretlen. 

Az esemény programjai között szerepelnek a kézműves műhelyek, ahol a látogatók kipróbálhatják a különböző mesterségeket, mint például a fazekasság, a bőrművesség, a csipkeverés, a gyöngyfűzés, a nemezelés, a szövés, a hímzés, a fafaragás, a kerámia, a gyertyaöntés vagy a mézeskalács-készítés. A műhelyekben a mesterek bemutatják a technikáikat, a szerszámaikat és az anyagaikat, illetve segítenek a látogatóknak elkészíteni saját alkotásaikat is. A műhelyek mellett a fesztiválon kiállítások, vásárok, koncertek, táncbemutatók, gyermekprogramok, színházi előadások és gasztronómiai kóstolók is várják a közönséget. 

A Mesterségek Ünnepe egy olyan fesztivál, amely a hagyományok tiszteletét és a megújulás keresését ötvözi, illetve amely a magyar nemzeti öntudat és identitás erősítését is szolgálja. A rendezvény egy lehetőség a kézműves mesterek és a látogatók számára, hogy találkozzanak, tanuljanak, alkossanak és együtt szórakozzanak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában