boon.hu video

2 órája

Újra állótapsos sikert aratott a Musical és Miskolc Symphonic Gála (fotók, videó)

Újra egy színpadon énekeltek tehetséges pályakezdő fiatalok és már befutott művészek szeptember 28-án szombaton, a Művészetek Házában. A közel három órás gála keretein belül elhangzottak a musicalirodalom legkiemelkedőbb alkotásai, a második felvonásban a Miskolci Szimfonikus Zenekar kíséretében.

Galambos Eszter

Fotó: Galambos Eszter

A programot Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. Köszöntő szavaiban kitért a zene fontosságára, majd méltatta a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány munkáját.

„A zene az kell, nemcsak azért, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel, nemcsak azért, hogy a zene nélküli világ sivár, embertelen és szépség nélküli, hanem azért is, mert a zene az játék, játék a hangokkal, játék a melódiákkal, a szavakkal és a dalszövegekkel, játék az emberi élet rezdüléseivel. A zene az lehetőséget ad a kitörésre azoknak, akiknek más esélyük nem nagyon lenne. A ZENITA felfedezi a tehetségeket, fejleszti, csiszolja, olyan mesterkéz ami műalkotássá alakítja a még csiszolatlan gyémántokat.”

Borsodi tehetségeket karolnak fel

Miskolci származású, borsodi gyökerű sztárok és ifjú tehetséges művészpalánták egy színpadon. Ez röviden a rendezvény sikerreceptje, ami immár tizenegy éve nagy népszerűségnek örvend a zenés produkciókat kedvelők körében.

Mi borsodiak egy hajóban evezünk, sokszor azt halljuk egy elmaradott régióban élünk, mi azonban úgy gondoljuk, hogy az a tehetségpotenciál, ami ebben a városban rejlik Magyarországon egyedülálló. Számtalan kiemelkedő énekest és előadóművészt adott Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye hazánknak és ez az itt élő és munkálkodó szülőknek, pedagógusoknak és tehetséggondozó szervezeteknek, intézményeknek egyaránt köszönhető. Ebbe a sorba szeretett volna beállni alapítványunk is, ami elsősorban a zenés műfajokban tevékenykedő fiatalok támogatását tűztük ki célul.

 - mondta el érdeklődésünkre Fekete Ágnes a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány elnöke, a gála főszervezője.

Befutott művészek segítik őket

A Zenével az ifjú Tehetségekért Alapítvány kiemelkedő tehetséggondozó munkáját 2023-ban Miskolc Megyei Jogú Város NÍVÓ Díjjal ismerte el. A gálán minden évben országosan ismert, befutott, szakmailag kiemelkedő eredményeket elért előadóművészek vesznek részt, akik a fellépésen túl az ifjú tehetségek felkészítésében és mentorálásában is segédkeznek.

Az immár tizenegyedszerre megrendezett gálán a fiatalok nem csak szóló dalokkal, hanem duettekkel és csoportos produkciókkal is készültek.

Az esten Vágó Zsuzsi, Tunyogi Bernadett, Jancsó Dóra, Pető Zsófia, Nádasi Veronika, Cselepák Balázs, Csiszár István és Borbély Richárd művészek előadásában is hallhatott a közönség musical slágereket, feldolgozásokat a Miskolci Szimfonikus Zenekar kíséretében, Medveczy Szabolcs vezényletével.

További videóinkat megtekinthetik YouTube csatornánkon itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában