Program

3 órája

Hangok-színek-táncok-generációk Miskolcon

Október 17-én a képzőművészet és a táncművészet kerül középpontba. A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium hallgatóival és tanáraival közösen programot szervez, melynek keretében a Csengey-kert oszlopkerítéseinek belső oldalára készítenek a tanulók alkotásokat, majd ezt követően a gimnázium táncművészeti tagozatának és tanárainak táncbemutatóit láthatják az érdeklődők. A programot táncház zárja.

Boon.hu

A Csengey-kert ad helyet a rendezvénynek

Fotó: BOON

Csütörtök 10:45-12:30 között tartják meg a rendezvényt a Csengey-kertben. A Csengey-kert programjai májustól szeptemberig folyamatosan zajlottak. A programkínálat rendkívül változatos: a gasztronómiai programoktól a könnyűzenei koncerteken, filmvetítésen át, a színházi, képzőművészeti rendezvényekig minden szerepelt a programkínálatban. A Csengey-kert szeptember végén zárta kapuit, és egyben megkezdte következő évadát a Művészetek Háza. 

A Csengey-kert kialakított teraszán megvalósuló program során a Művészetek Háza irodalmi és színházi programjait kívánták megvalósítani rendhagyó formában, szabadtéren. A Művészetek Háza Trécs és truváj című színházi programsorozata a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével valósult meg. A program szervezője Bájer Máté slammer, újságíró ezúttal kimondottan szabadtérre alkalmas színházi programmal készült.

Hangok-színek-táncok -generációk: egészn aposra tervezett program során a képzőművészet is helyet kapott a kínálatban, a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium hallgatói képzőművészek segítségével a Csengey-kert oszlopkerítéseinek belső oldalára készítenek alkotásokat. A nap végét a gimnázium táncművészeti tagozatának és tanárainak előadása, néptánc produkciója és táncház zárja.

A részvétel ingyenes. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában