Rock és blues

2 órája

Takáts Tamás és bandája zenél pénteken a Gárdonyiban

Takáts Tamás a Karthagóval szeptember 20-án már fellépett a Gárdonyi-parkban. Most saját zenekara, a Takáts Tamás Blues Band (TTBB) élén lép a Gárdonyi színpadára.

Boon.hu

Takáts Tamás csapata saját zenei világot képvisel

Forrás: TTBB

A Takáts Tamás Blues Band koncertje a Gárdonyi Géza Művelődési Ház termében 2024. október 11-én lesz. Vendég a B3 Blues Project. Kapunyitás 19 órakor. A B3 Blues Project 19:15-kor kezd, Takáts Tamásék 20.00-kor lépnek színpadra. 

Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere, Takáts Tamás 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Bandet (ma már Takáts Tamás Blues Band néven szerepelnek), Gál Gábor gitárossal. Az amerikai blues és a magyar rock legjobb hagyományait ötvözik karakteres dalaikban. 

Takáts Tamás (aki az éneklés mellett szájharmonikán is játszik), Gál Gábor-gitáros, Tóth Károly dobos, valamint Patyi Sándor basszusgitáros (állandó helyettes: Péterfí Attila NOX) „Optimizmus, búfelejtés, rock and roll!” – ahogyan Takáts Tamás szokta mondani.

Pocsolyába léptek 

A Taktást Tamás Blues Bandnek 1991-ben jelent meg első lemeze magánkiadásban. Az első időszakban, körülbelül két évig csak feldolgozásokat játszottak. Azután persze saját számokat kezdtek írni, első volt ezek közül az Ufót lát a jeti. Később már profi dobos kellett, így Takáts Tamás abbahagyta a dobolást. 

Ezt a fajta zenét, amit a TTBB játszik, értelmiségi zenének tekintik, ennek ellenére mindig általános, mindenkit érintő, átélt és átélhető dolgokról írnak, nem fellengzősen, csak úgy egyszerűen. Ehhez ragaszkodnak, de érték támadások is a zenekart épp emiatt. 

Az együttes 1993-ban a Polygramhoz szerződött, ekkor jelent meg a Dirty Blues Band II. Ezen az albumon már Ferenczi György harmonikázik. Erről a lemezről vált slágerré a Pocsolyába léptem és a Zakatol a vonat című szám is. Újabb tagcserék következtek: a dobokhoz Idrányi Barna, a basszgitárosi pozícióba pedig Giret Gábor került. Új szájharmonikás Engler Ferenc. 1995-ben adták ki a Húzom az igát című lemezt. 

Ezután 1996-ban megjelenik az Élő Blues. Az album világszerte híres blues zenészek szerzeményeit tartalmazza feldolgozásban, például Muddy Waters, John Lee Hooker. Vendégzenész: Sipeki Zoltán gitáros. Szintén '96-ban készítették el az Indulok tovább című szerzői lemezt. Az albumon Gyenge Lajos dobol és Patyi Sándor játszik basszusgitáron. 

A Megöl a vágy című nagylemezük 1999-ben született, melyen próbálták visszahozni a kezdeti kissé nyers hangzást. A 10 éves fennállásukat 2000-ben ünnepelték koncerttel és egy Best Of albummal. Azóta is folyamatosan dolgoznak, koncerteznek.

A TTBB tagjai: 

Takáts Tamás - ének,gitár,szájharmonika 

Gál Gábor - gitár 

Patyi Sándor - basszusgitár 

Engler Ferenc - szájharmónika 

Mike Zsolt - dob

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában