Röplabda

2021.02.27. 12:30

Hétfőn dől el a diósgyőri röpisek sorsa

Vasárnap kora este Nyíregyházán lép pályára a DVTK női röplabda csapata.

Molnár István

Fotó: ÉM-archívum

A női röplabda Extraligában a negyeddöntőknél jár a bajnokság, és a Fatum Nyíregyháza – DVTK csatában 2–0-ra vezetnek a nyírségiek, akiknek így már csak egy felvonást kellene megnyerniük ahhoz, hogy bekerüljenek a legjobb négybe.

Bevált márka

Az alapszakaszgyőztes szabolcsiak csütörtökön húzták be a második sikerüket, azzal, hogy 3:0-ra verték a piros-fehéreket a miskolci városi sportcsarnokban.

– A célunk az volt, hogy próbáljunk meg minél stabilabban játszani a bajnokaspiráns ellen – hangsúlyozta Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója. – Azok, akik a pályán voltak próbáltak mindent megtenni azért, hogy hazai környezetben játsszunk egy jót. Kisebb részcélokat tudtunk a meccsen teljesíteni, értem ez alatt egy-egy játékosnak a saját játékát, valamint pár blokkot, hiszen a Nyíregyháza nagyon magasan dolgozik. Annyit kértem a kezdés előtt a lányoktól, hogy a találkozó után majd emelt fővel jöjjünk le a pályáról és ne lógó orral, úgy, hogy az utolsó percig küzdünk. Az első összecsapáson megsérült légiósunk, nagyon ponterős játékosunk, Mojca nem játszhatott, ezért vissza kellett állnunk az alapfelállásunkba. Két új emberünk januári érkezése után történt egy rotálódás, hogy Kundrák liberó lett, akit Mojca kiesése miatt vissza kellett hoznunk most ütő posztra. A Nyíregyházával jelenleg versenyezni nem tudunk, óriási apparátus van mögöttük, a női röplabdában ők egy bevált márka, amit hosszú-hosszú évek alatt építettek fel. Náluk is az a cél, hogy a rendelkezésre álló minőségi keretből a maximumot kihozzák, és nagyon jól haladnak ebbe az irányba. Nekünk folytatni kell a munkát, legyünk még erősebbek, dinamikusabbak, és akkor el fogjuk érni a céljainkat.

Felkészülés az alsóházra

Hogy mi lehet a cél a vasárnap 18 órától a Continental Arénában kezdődő negyeddöntő harmadik felvonáson, arról az alábbiakat nyilatkozta a szakmai igazgató.

– Csütörtökön egy kicsit hiányzott nekem Kovács E. játéka, teher nincs rajta, várom, várjuk, hogy mikor fog úgy játszani, ahogyan ő tud, megcsinálni azt, ami ezen a szinten elvárható tőle. Annak ellenére mondom ezt, hogy az első, nyíregyházi mérkőzésen jól játszott, a második meccsen azonban sajnos nem. Mindent megteszünk azért, hogy felkészüljünk azon csapatok ellen, amelyek várhatóak majd az alsóházi küzdelemsorozatban. Mindenki küzd a maga létéért, minden párharc úgymond élet-halál csata, ez nem baj, látható, hogy minden klub nagyon erős, erősödik az évek folyamán.

Mennek tovább

A sérült, 31 éves szlovén nyitásfogadó, szélső ütő jelenlegi állapotáról, helyzetéről ezeket nyilatkozta Toma Sándor:

– Mojca bal lábában elszakadt a bokaszalag, ami konzervatív kezeléssel is gyógyítható lenne, de most felmerült az is, hogy lehet érdemesebb lenne megoperálni, mert ez a rehabilitáció szempontjából talán gyorsabb lenne. Azt tudjuk, hogy ebben a bajnokságban már nem fog játszani, ez a hír a többieket érezhetően megfogta, de mennünk kell tovább. Hétfőn lesz egy újabb konzultáció a Medical Centerben, és akkor eldől, hogy mit szeretne, hiszen ebben az ő szava dönt, hogy Magyarországon vagy otthon szeretné megcsináltatni a beavatkozást. A lényeg, hogy a klub szeretne neki mindenben segíteni. A szlovén válogatott edzője is érdeklődött az állapotáról, hívta, Mojca is el van keseredve, érthetően, mert nem így tervezte az itteni pályafutását.

(A borítóképen: Dinamikus játékra készülnek a piros-fehérek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában