röplabda

2021.02.25. 12:30

Küzdésre kényszerítenék a Fatumot

A negyeddöntő második mérkőzését csütörtökön 19 órától Miskolcon vívja a DVTK.

Molnár István

20210221 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Nyíregyháza Fatum - DVTK Női extraliga röplabda mérkőzés. képen: Radosová Nikola #12

Forrás: KM

Fotó: Pusztai Sándor

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének egyik párjában az alapszakaszgyőztes Fatum Nyíregyháza, illetve az első kört a nyolcadik helyen záró Diósgyőri VTK harcol egymással. A két csapat az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot vasárnap nyitotta a szabolcsi megyeszékhelyen, a házigazdák 3:0-ra nyertek, így összesítésben 1–0 a javukra. A február 21-i ­meccs legsajnálatosabb pillanata a vendégek légiósának, Mojca Penének a sérülése volt az első szettben, aki emiatt nem is tudott már visszatérni a pályára.

– Ellenfelünk támadott, amikor felugrott sáncolni, de nagyon szerencsétlenül fogott talajt, és a bokája kicsavarodott – emlékezett vissza az esetre Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója. – A mérkőzés után megröntgenezték a lábát, a felvétel nem mutatott törést, de hétfőn is átesett egy vizsgálaton. A pontos diagnózist, a pontos orvosi szakvéleményt várjuk, de az bizonyos, hogy ebben a bajnokságban vélhetően már nem számíthatunk a játékára. Hétfőn nem volt edzésünk, kedden találkoztunk először a héten, beszélgettünk a lányokkal, és látszódott rajtuk a trauma, hogy elvesztették a csapattársukat. Ez a sport, az ilyen esetek sajnos megtörténhetnek, tovább kell mennünk és harcolnunk azért a célért, amit anno kitűztünk magunk elé.

A korábbi verzióra

A Nyíregyházán mutatott játékról és a csütörtökön 19 órától a miskolci városi sportcsarnokban – zárt ajtók mögött – sorra kerülő meccs forgatókönyvéről is szót ejtett a diósgyőriek szakmai igazgatója.

– Ismert, hogy mi a realitás, hogy miért küzd a Nyíregyháza, és miért mi, de úgy gondolom, hogy nagyon jól álltunk bele a múltkori mérkőzésbe, az első játszma sokáig szoros volt – jegyezte meg Toma Sándor. – Felszabadultan kezdtük a meccset, jó pár dolog be is jött, de Mojca sérülése megfogta a csapatot. A második szettben is volt pár jó momentumunk, viszont a harmadik felvonásban a Fatum érvényesítette a papírformát. A mostani meccset hazai pályán vívjuk, és szeretnénk méltó ellenfelek lenni. Örülnék annak, ha meg tudnánk dolgoztatni a Nyíregyházát, amennyiben ezt megtesszük, akkor az egy nagyon jó felkészülésnek számít majd a bajnokság további részére. A mi ellenfelünk ebben az évadban nem a Fatum... Mojca kiesése miatt nyilván voltak változtatások, például az, hogy Kundrák visszakerült ütőposztra. Vissza kell állnunk arra a verzióra, amit akkor játszottunk, amikor többet között ő – mármint Mojca – nem volt velünk. Kountoura egy minőségi feladó, vele kell jól kooperálni, azt pedig majd meglátjuk, hogy ebben a felállásból mit hogyan tudunk kihozni. A csapat az egész szezonban tisztességesen dolgozott, mindenki sokat fejlődött, de ezt a pályán be is kell bizonyítani.


További negyeddöntők, első mérkőzések

1. MCM-Diamant Kaposvár – MTK Budapest 3:0

Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 1–0, az 1. MCM-Diamant Kaposvár javára

Vasas Óbuda – Újpesti TE 3:2

Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Vasas Óbuda javára

Swietelsky-Békéscsabai RSE – Szent Benedek RA 3:0

Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Swietelsky-Békéscsabai RSE javára

(A borítóképen: Csütörtök este Miskolcon folytatja a csatát a két fél)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában