Megye II.

2021.05.29. 17:30

Hat gólt lőtt Kemény Tamás a 17-3-as Mezőcsát – Vatta meccsen

A mezőcsátiak támadója újabb hat góllal hívta fel magára a figyelmet.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-archívum

A megyei II. osztályú bajnokság Közép csoportja 26. fordulójának keretében rendezték a Mezőcsát – Vatta találkozót, amelyen 17–3-as hazai siker született. A gólok közül fél tucatot vállalt magára Kemény Tamás, aki már huszonhétnél tart, ezzel csapata találatainak negyedét jegyzi.

Ketten követik

– Négyet jobbal és egyet ballal szereztem, meg volt egy fejesem is – kezdte Kemény Tamás, majd így folytatta: – Kétlábas vagyok, az arány azonban olyan hatvan és negyven százalék, vagyis jobbal picit jobban megy. „Állítólag” jó a rúgótechnikám, legalábbis ezt mondják a társaim, így a pont- és a szabadrúgásokat is rám osztják, én végzem el ezeket, s néhány gólt általában kihozok a kísérleteimből. A fejjátékomat pedig segíti a testmagasságom: a magam 190 centiméterével sok magas labdát elérek. Mivel sokszor „csengetek”, ennek következtében újabban testőröket kapok. Az utóbbi három vagy négy mérkőzésünkön egy védő mindig mellettem áll, sőt olykor ketten követnek.

A megyei elitről

Arra a kérdésre, hogy milyen az erőnléte, a huszonkilenc esztendős támadó így felelt:

– Nincs problémán annak köszönhetően, hogy hetente két focis tréningen veszek részt, továbbá hetente ötször az egyik miskolci terembe járok kondizni, ennyi bőven elegendő ahhoz, hogy a megyei kettőben bírjam az „ipart”.

Kemény Tamásról tudni kell, hogy megjárta az NB II.-t és az NB III.-at, de a Budapest Honvéd akadémiás időszakában egyszer – igaz, csak kupameccsen – az élvonalbeli gárda kispadján is helyet foglalt – ősztől pedig a megyei elit csoportra válthatja a mostani helyi második vonalat. Erről így vélekedett: – Első osztály? Majd meglátjuk. Először nyerjük meg a kettesek versenyét, utána pedig átgondoljuk, hogy mit tegyünk. Jómagam támogatom azt a célt, hogy lépjünk egy osztályt, persze csak akkor, ha kellően tudunk erősíteni és eséllyel pályázunk az első hatba jutásra. Azt ugyanis nem szeretném, ha élet-halál harc várna ránk, a kiesés elkerüléséért folytatandó menetelés nem az én műfajom.

Mindenes a klubnál

Kemény Tamás természetesen jogosult arra, hogy terveikről beszéljen, hiszen szó szerint mindenes a mezőcsátiaknál.

– A klubnál elnök vagyok, újabban vezetőedző és természetesen játékos is – mondta, majd hozzátette: – Tárgyi feltételeink megfelelőek, a létesítményünkkel nincs gond. A megyei egyre beadtuk a licenckérelmünket, amelyet kedvezően bíráltak el, így esetleges indulásunknak nincs adminisztratív akadálya. Amennyiben a vágyunk valóra válik, akkor magától értetődően tárgyalni fogok az önkormányzattal és a város polgármesterével is a jövőről. A játékosmozgás kérdéseire ugyancsak a nyári egyeztetések függvényeként kaphatok, kaphatunk választ. Az egykori diósgyőriekkel most jobbak vagyunk az üldözőktől, de tisztázni kell, hogy a nálunk szereplők közük kik azok, akik vállalják a több munkát – ha megszerezzük az aranyérmet és ha feltesszük a kezünket a megyei I. osztályra.

Háromtól hatig

Kemény Tamás több megyei II. osztályú csapatot is megszórt. Bogács, Köröm és Tiszakeszi ellen három-három, Ónod ellen négy, Vatta ellen pedig hat gólt szerzett. Ezeken kívül természetesen egy- és kétgólos meccsei is voltak.

(A borítóképen: Kemény Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!