DVTK röplabda

2021.12.01. 09:00

Nem számíthatnak kegyelemre

A címvédő Fatum Nyíregyháza látogat szerda este a sereghajtó DVTK-hoz a női röplabda Extraligában.

Molnár István

20211113 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország DVTK - Vasas Óbuda Női Extraliga alapszakasz röplabda mérkőzés. képen: KISS EMESE #4

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

A november 20-i, MTK Budapest elleni idegenbeli mérkőzés nagyon fontos volt (lett volna) a DVTK extraligás női röplabdacsapata számára, ugyanis a piros-fehérek az addig ugyancsak 1 ponttal álló fővárosiakhoz látogattak. A Budaörsön megrendezett meccset végül a házigazda kék-fehérek nyerték 3:1-re, így háromegységnyi előnybe kerültek a borsodiakkal szemben. Ezen az összecsapáson első alkalommal húzott diósgyőri mezt a pár nappal korábban igazolt azerbajdzsáni válogatott, Anastasiia Baidiuk, aki 7 pontot szorgoskodott össze.

– Baidiuk a korábbi válogatott meccsek, edzőtáborok miatt hosszabb pihenőt szeretett volna magának, ezért sem szerződött el, csak most külföldre – mondta Farkas Mihály, a DVTK vezetőedzője. – Azért még messze van attól, hogy válogatott formába kerüljön, ezt az állapotot szerintem valamikor januárra érheti el. Van benne ráció, de az ugrás magassága, annak minősége, a technika, az ütés­erősség egyelőre nincs azon a szinten, amilyenen játszani képes, illetve alap-állóképességben is javulnia kell, ezért is kellett lecserélnem, pihenőt adnom neki mindegyik szettben.

Hazai kérdőjelek

A DVTK az előző hét végén is pályára lépett volna, ám mivel az ellenfél Fatum Nyíregyháza november 24-én, szerdán Bajnokok Ligája-összecsapást vívott Lengyelországban a Grupa Azoty Chemik Police vendégeként (3:0-ra kikaptak a szabolcsiak), kérték a diósgyőriek elleni csata „eltolását”, és ebben partner volt a borsodi együttes.

– Természetesen elfogadtuk a kérésüket – tette hozzá Farkas Mihály. – Jelenleg nem ők vezetik a tabellát, de állomány tekintetében nekik van a legerősebb keretük, az más kérdés, hogy volt egy-két érdekes meccsük. Mindent összevetve: mindenféleképpen kell nekik a győzelem, a három pont, nem várhatjuk azt, hogy lazítani fognak, hogy B sorral lépnek pályára. Ez a mérkőzés lesz az első kör utolsó találkozója, és egy esély nekik arra, hogy feljebb lépjenek. Nálunk vannak kérdőjelek, betegeink miatt csupán a meccs előtti órákban derül ki, hogyan tudunk felállni. Jó lenne már eljutni odáig, hogy edzésen és meccsen is ugyanúgy megyünk fel a pályára. Megvannak a nyitásfogadási alakzatok, a feladó-ütő kapcsolat, a sánc mögötti védekezés. Ám ha minden mérkőzésen más a felállás, ha a játékosok nem a saját posztjukon röplabdáznak, akkor nehéz...

Bár az idei utolsó extraligás csatája lesz a Diósgyőrnek a szerdán 19 órakor a városi sportcsarnokban kezdődő ütközet, az év még nem ér véget.

– A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében továbbjutottunk a Miskolci VSC-vel szemben, míg az águnkon a Fatum Nyíregyháza az első felvonását már megnyerte a MÁV Előre SC-Bericappal zajló párharcban. Itt december 4-én lesz a nyírségi visszavágó, és 99,9 százalék, hogy a szabolcsiak lesznek az ellenfeleink a negyeddöntőben. A tervek szerint december 12-én, vasárnap 19 órától meccselünk velük itthon, a sportcsarnokban, majd december 16-án náluk lesz a visszavágó – árulta el Farkas Mihály.


Pihenő, edzés

A DVTK-nál december 21-ig tart majd a munka, aztán pár nap pihenő után a két ünnep között is vezényel foglalkozásokat Farkas Mihály. Miként december 31-én is, aztán a január 1-jei és 2-i szabadnapot követően január 3-án startol a téli felkészülés. Az alapszakasz 8. fordulójában január 22-én az Újpesti TE látogat majd Miskolcra, ám ezelőtt még edzőmeccset tervez a DVTK, a szlovák VK Brusno ellen.


1. Swietelsky-Békéscsabai RSE 7 3 2 2 – – – 21:6 19

2. Szent Benedek RA 7 4 – 1 1 – 1 17:8 15

3. Vasas Óbuda 7 2 2 1 1 – 1 17:10 15

4. Fatum-Nyíregyháza 6 3 – 1 1 1 – 15:8 12

5. 1. MCM-Diamant Kaposvár 7 2 1 – 1 1 2 12:13 10

6. Újpesti TE 7 1 – 1 – 2 3 8:17 5

7. MTK Budapest 7 – 1 – 1 1 4 6:19 4

8. Diósgyőri VTK 6 – – – 1 1 4 3:18 1

(A borítóképen: Kiss E. [fehérben] és csapattársai szerdán nagyágyút fogadnak)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában