Helyi sport

2023.06.21. 07:30

DVTK fiatal: visszatérés helyett DVSC

Vajda Botond piros-fehérben folytatja, a DVTK-ból a DVSC.be igazolt

Fotó: Ádám János

A DVTK saját nevelésű játékosa, a 19 éves Vajda Botond, aki az év elejétől az NB II-es Tiszakécskei LC-nél szerepelt kölcsönben, és ott 11 felnőtt bajnokin pályára is lépett, nem tér vissza Diósgyőrbe, hanem ahogy arról korábban elsőként írtunk, a középpályás a Debreceni VSC-nél folytatja pályafutását. A diósgyőri klub bejelentése szerint a hajdúságiak kifizették a fiatal labdarúgó szerződésben rögzített vételárat, és ezzel végleg megszerezték a játékjogát. 

A felvidéki Rozsnyón született Vajda Botond 10 évesen lett a Sajóvölgye Focisuli játékosa, az ott eltöltött 2 évad után igazolta le őt a DVTK. A középpályás összesen 5 felnőtt NB II-es bajnokin lépett pályára a Diósgyőr együttesében, ám Kuznyecov Szergej vezetőedző érkezése után már nem kapott bizalmat, ezért az idei év elején Tiszakécskére igazolt, ahonnan már nem tér vissza. Érdekesség, hogy egy éve a DVTK hozta el a DVSC-től az akkor 19 esztendős Bényei Ágostont, aki középpályásként lett alapembere az NB II-es gárdának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!