Labdarúgó Magyar Kupa

2023.07.13. 14:30

Hétfőn kiderül, aminek ki kell derülnie

Amint az ismert, augusztus elején elkezdődik a 2023/2024-es labdarúgó Magyar Kupa-sorozat. A szövetség tájékoztatása szerint az 1. forduló párosításait hétfőn 10 órától készítik el az MLSZ-ben.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye tíz csapattal (Diósgyőri VTK, Mezőkövesd Zsóry FC, KolorCity Kazincbarcikai SC, Putnok FC, Termálfürdő FC Tiszaújváros, Hidasnémeti VSC, Gesztelyi FC, Cigánd SE, BTE Felsőzsolca, KKFC Mezőcsát) csapattal képviselteti magát a Magyar Kupa 2023/24-es sorozatának országos főtábláján, amelyen összesen 166 klub (NB I: 12, NB II: 20, NB III: 44 - a tartalék csapatok nem indulhatnak, alacsonyabb osztály: 90) kezdi meg majd a csatározásokat.

Az első körben 30 csapat (a 12 NB I-es, illetve az NB II előző szezonjának 1-18. helyezettjei) még nem fog pályára lépni, így ekkor 68 találkozót bonyolítanak le. A második körben a továbbjutók 34 párban harcolnak a továbbjutásért, és majd csupán a harmadik fordulóban csatlakoznnak be az élvonalbeli együttesek, valamint a 18 másodikvonalbeli klub – vagyis 64 csapatos lesz a mezőny, és szeptember 16-17-én a 32 közé kerülés lesz a tét. Ebben az esztendőben, ezután még egy kupanap lesz, november 1., szerda, amikor a 16 közé jutásért fogják lebonyolítani a csatákat. 

Az első és a második forduló párosításakor a szövetségben a földrajzi elhelyezkedés alapján négy sorsolási csoportot készítenek (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), és ez alapján készül el a sorsolás. A csoporton belül nem lesz kiemelés, bárki játszhat bárkivel. A 3. fordulótól kezdve már nem lesznek területi beosztások, és ebben a fordulóban még nem kerülhet össze majd a 12 NB I-es csapat, ugyanis kiemeltek lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában