Kosárlabda

2024.08.23. 10:30

DVTK HT: megvan a bajnoki nyitány, és az első edzőmeccs időpontja

A DVTK Hun-Therm csapatának egyharmada már Miskolcon készül az új évadra.

Tenyér Zsófia, a DVTK Hun-Therm játékosa augusztus 5-től Miskolcon készül a 2024/25-ös évadra, a DVTK U23 csapatával

Fotó: Nagy Gábor

Miközben a DVTK Hun-Therm NB I-es női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, Völgyi Péter, és edző kollégája, Ábrahám Márta, valamint a piros-fehérek három játékosa Ruandában, világbajnoki előselejtezőn vesz részt, a bajnokcsapat tagjai közül néhányan már munkába álltak Miskolcon. A diósgyőriek szakvezetője a magyar válogatott szövetségi kapitányaként tartózkodik az afrikai kontinensen, ahol a munkáját klubbéli edzőtársa is segíti. Nemzeti csapatunkban három diósgyőri kosaras szerepel, Lelik Réka, Kányási Veronika és Miklós Melinda.

Egyharmad 

A piros-fehérek 15 fős keretének egyharmada már Miskolcon készül, igaz, még nem mindenki végez teljes értékű munkát, Kovács Dénes edző irányítása mellett. A tréner a DVTK U23 együttesével augusztus 5-én látott munkához. Az első naptól a második vonalban szereplő csapattal edz az első keret tagjai közül Tenyér Zsófia.

– Tenyér Zsófia után egy héttel az U20-as Európa-bajnokságon járt két korosztályos válogatott, Aho Tyra és Oláh Fruzsina csatlakozott hozzánk, azok után, hogy a kontinensbajnokságot követően kaptak egy kis pihenőt – mondta Kovács Dénes, majd így folytatta: – Velünk készül még két olyan kosaras, aki a műtétjeiket követően a visszatérésen dolgoznak: Aho Nina és Toman Petra a csapatedzések során részfeladatokat már meg tud oldani, és fokozatosan épülget. Az U18-as Eb-n járt két játékosunk, Fárbás Eliza és Poczkodi Zsófia most még a szabadságát tölti, ők a tervek szerint a jövő hét elején csatlakoznak hozzánk. A légiósok, mind az öten, a jövő héten érkeznek meg, és lesz, aki beáll közénk néhány napra, de a válogatott programokon résztvevő játékosok leghamarabb csak szeptember első hetében állnak munkába, tulajdonképpen – ahogy azt korábban már a bajnokcsapat vezetőedzője, Völgyi Péter is elmondta – a DVTK Hun-Thermnél az első közös csapatedzést szeptember elején tartjuk meg, amelyet fizikai tesztek és egészségügyi felmérések előznek meg.

Felkészülési meccsek

A közös felkészülés nem lesz túl hosszú, ugyanis a negyedik hét végén már bajnoki találkozó vár a piros-fehérekre, szeptember 29-én, vasárnap 19 órától Budapesten, az MTK-TFSE vendégei lesznek. Addig, a tervek szerint négy edzőmeccset játszik a Diósgyőr. Szeptember 13-14-én Miskolcon, a Szaniszló Sándor-emléktornán játszanak két találkozót, egyaránt szlovák csapat ellen: a pénteki nyitónapon, 19.00-tól a Piestanské Cajky ellen lépek pályára az Egyetemi Körcsarnokban, másnap pedig az MBK Ruzemberok lesz az ellenfelük (a négycsapatos tornán az NKA Pécs is részt vesz, de az azonos országbeliek egymás ellen nem játszanak). A DVTK Hun-Therm ezen kívül még egy tornán veszt részt, szeptember 20-21-én, a szlovákiai Rózsahegyen, a II. Milos Vesel-emléktornán. Ennek keretében előbb a cseh KP Brno ellen szerepelnek, majd vagy a házigazdák, az MBK Ruzemberok, vagy a szlovén ZKK Celje gárdája ellen zárják a felkészülési meccseik sorát. A piros-fehérek a 2024/25-ös évad első nemzetközi tétmérkőzését október 9-én játsszák, idegenben, egyelőre még nem tudni ki ellen, mert az Euroliga A-csoport 1. fordulójában, a Basket Landes (francia) – Besiktas JK (török) selejtezős párharc győztesének vendégei lesznek. Az utóbbi, oda-visszavágós csata első meccsét szeptember 18-án, a második összecsapást szeptember 24-én játsszák, és csak ezt követően kezdhetik el tervezni a szezon első euroligás kirándulását a diósgyőriek (az EL első csoportkörében a spanyol Perfumerias Avenida Salamanca, és az olasz Beretta Famila Schio lesz még a DVTK Hun-Therm ellenfele). 

Aranygól

A felkészülés mostani szakaszában az első keret tagjai az utánpótlás legjobbjaival edzenek.

– A DVTK U23 a most következő évadban is a második vonalban szerepel. A keretünket 14 játékos alkotja, és van három új tagunk is – mondta Kovács Dénes. – Két 2006-os születésű kosaras igazolt hozzánk, az irányító Küllős Kira Győrből érkezett, a 3-4-es posztokon bevethető Duka Lilla pedig Szigetszentmiklósról. Frindt Nikolett, aki 2000-es születésű és irányító, Székesfehérvárról, a Dávid Kornél KA gárdájától tért vissza hozzánk, ő diósgyőri nevelésű kosaras, és nem csak a játékára számítunk, edzősködni is fog nálunk az utánpótlásban. Napi két edzéssel készülünk, amelyeket a DVTK Arénában és a Jezsuita Gimnáziumban tartunk, de a program színesítése jegyében Diósgyőrben, műfüvön is edzettünk ezen a héten, amelynek során fociztak egyet a lányok. A nagy csatában aranygól döntött…. 

A DVTK Hun-Therm keretéről

Maradt: Kányási Veronika, Ana Tadic (francia, szerb), Aho Nina, Monika Grigalauskyte (litván), Lelik Réka, Aho Tyra, Toman Petra, Oláh Fruzsina, Fárbás Eliza, Tenyér Zsófia, Milica Jovanovic (montenegrói), Kaila Charles (amerikai). 
Érkezett: Miklós Melinda (Tarr KSC Szekszárd), Poczkodi Zsófia (DVTK Akadémia, utánpótlás), Aleksa Gulbe (lett, Casademont Zaragoza).
Távozott: Darcee Garbin (ausztrál, Serco UNI Győr), Vég-Dudás Anna (E.ON ELTE BEAC). 

Kosárlabda: női EL A-csoport program

1. forduló, október 9. (szerda), ??.??: Basket Landes/Besiktas JK – DVTK Hun-Therm, október 10. (csütörtök), 20.00: Beretta Famila Schio – Parfumeras Avenida.
2. forduló, október 16. (szerda), 18.00: DVTK Hun-Therm – Beretta Famila Schio, október 17. (csütörtök), 20.30: Parfumeras Avenida – Basket Landes/Besiktas JK.
3. forduló, október 23. (szerda), 20.00: Beretta Famila Schio – Basket Landes/Besiktas JK, október 24. (csütörtök), 18.00: DVTK Hun-Therm – Parfumeras Avenida.
4. forduló, október 30. (szerda), 18.00: DVTK Hun Therm – Basket Landes/Besiktas JK, 20.30: Parfumeras Avenida – Beretta Famila Schio.
5. forduló, november 20. (szerda), ??.??: Basket Landes/Besiktas JK – Parfumeras Avenida, november 21. (csütörtök), 21.00: Beretta Famila Schio – DVTK Hun-Therm, 
6. forduló, november 27. (szerda), ??.??: Basket Landes/Besiktas JK – Beretta Famila Schio, 20.30: Parfumerias Avenida – DVTK Hun-Therm. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában