Helyi sport

2024.02.20. 18:00

DVTK HT: megjött az ellenfél, hat légióssal

A diósgyőri kosárlabdacsapat szerdai ellenfele kedden kora este edzésen ismerkedett a DVTK Arénával.

Megjöttek

Fotó: IN

Villeneuve d'Ascq Lille Métropole női kosárlabdacsapata kedden délután megérkezett Miskolcra, 17 órától edzés tartottak a DVTK Arénában, ahol szerdán 18 órától a DVTK Hun-Therm együttese vendégeként lépnek pályára, az Euroliga rájátszásának első játéknapján. A két nyert meccsig tartó negyeddöntő első felvonására 11 fős keretet állt ki a francia bajnokság listavezetője.  


A Villeneuve d'Ascq Lille Métropole gárdájának erős kerete van, széles, általában 9 fős rotációval játsszák mérkőzéseiket, és a leggyakrabban bevetettek közül hatan nem gall földön látták meg a napvilágot. A három hazai játékosuk közül a 21 éves Gueye centerként, 22 éves Salaün csatárként, 27 esztendős Heriaud irányítóként segíti a csapatot. A légiósok közül a két belgában volt a legkisebb pont potenciál az Euroliga csoportmeccsek során, Lisowa-Mbaka és a kongói útlevéllel is rendelkező Mununga mellett az elefántcsontparti centernek, Diabynak, a horvát-amerikai bedobónak, Zellousnak, és a csak amerikaiként ismertek közül az irányítónak, Smallsnak, és a bedobó Burkenak sikerült 10 pont fölötti meccsátlagot elérnie a csoportkörben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában