Helyi sport

2024.06.19. 16:48

Az elnökség a jövő héten dönthet

Legkésőbb július 8-ig meg kell nevezni azt a két női sportolót, aki Magyarországot képviseli az olimpián.

Guzi Blanka indulási joga a jövő héten dőlhet el

Fotó: Magánrachívum

Mint arról korábban már beszámoltunk: bőség van a magyar női öttusában, három sportoló szerzett olimpiai kvótát. Mivel azonban egy országból nemenként legfeljebb két versenyző vehet részt ebben a sportágban az idei, párizsi ötkarikás játékokon, így a sportági szakszövetség illetékeseinek kell döntenie arról, hogy az idei világbajnokságon 2. helyen végzett Guzi Blanka (DVTK), a vb-n 3. helyen zárt Erdős Rita (Trion SC) és a tavalyi Európa-bajnokságon a 7. helyen végzett Gulyás Michelle (Újpesti TE) közül ki lesz az a két sportoló, aki az olimpián Magyarországot képviseli.
Martinek János, az öttusa válogatott szövetségi kapitánya elkészítette javaslatát, és szerdán a Mizsér Attila vezette szakmai bizottság is megtárgyalta a kérdést. A végső döntés a Magyar Öttusa Szövetség elnökségi ülésén születhet, amelyet a tervek szerint a jövő héten tartanak.
Az biztos, hogy az az elképzelés, amely szerint az érintett versenyzőknek, vagy közülük kettőnek, a július 8-a és 14-e között Budapesten sorra kerülő Európa-bajnokságon elért eredményei döntsék el azt, hogy ki induljon, nem kivitelezhető, ugyanis a nemzeti szövetségeknek legkésőbb július 8-ig le kell adniuk az olimpiai indulók nevezését. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában