Labdarúgás

2024.06.13. 07:00

DVTK: versenytársat kaphat a házi gólkirály, a görög útilaput

Új középcsatár érkezhet a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatához.

Marko Rakonjac

Fotó: LM

 Az átigazolási hírekben erős zte.hu portál szúrta ki, hogy a szerb mozzartsport.com oldalon megjelent az, hogy a montenegrói, már hazája felnőtt válogatottjában is bemutatkozott, Marko Rakonjac Magyarországon, Diósgyőrben folytatja pályafutását.
A szerb portál szerint bár a 191 centi magas támadó a 2022/23-as évad tavaszi szezonjában a Crvena zvezda gárdájában szerepelve jó benyomást keltett, a szerb bajnok az orosz Lokomotiv Moszkvától kölcsön vett labdarúgó esetében mégsem élt kivásárlási opciójával, így a 2023/24-es bajnoki idényben egy másik szerb csapathoz, a Topolya SC-hez került Rakonjac. Ám a bácskai együttesnél nem volt jó szezonja, hiszen mindössze 18 bajnokin lépett pályára és csak 2 gólt szerzett. A mozzartsport.com szerint ennek az volt az oka, hogy a TSC szakvezetője, Zarko Lazatic jobban bízott másik két csatárban, Jovanovicban és Milovanovicban, így nem meglepő, hogy Rakonjac – akinek 2026-ig van szerződése az orosz csapatnál – nem marad a bácskai klubnál. A honlap értesülése szerint a Lokomotiv Moszkva a Diósgyőri VTK-nak adja kölcsön a 24 éves labdarúgót, akinek az értékét a transfermarkt.com oldal 850 ezer Euróra taksálja (nagyjából 340 millió forintért tudná megvenni a DVTK). 
A portál szerint az orosz klub, a játékos és a DVTK között megtörtént a megegyezés, már csak a papírmunka van hátra. A szerb honlapnál úgy tudják, hogy a diósgyőriek vezetőedzője, Vladimir Radenkovic ragaszkodott ahhoz, hogy Rakonjecet megszerezzék. 
Érdekesség, hogy topolyai klubot a DVTK testvércsapatának tartják, a két együttes az idén januárban egy időben, egyaránt Spanyolországban edzőtáborozott, és még felkészülési meccset is játszottak egymás ellen, Esteponában (1-1).

1 milliárd Forint

A DVTK kiszemeltje, a montenegrói többszörös utánpótlás válogatott a szerb Cukaricki csapatában mutatott játékával hívta fel magára a figyelmet, ennek köszönhetően vásárolta meg a játékjogát két éve, 2022 nyarán 2,5 millió Euróért (közel 1 milliárd Forintért!) a Lokomotiv Moszkva, ám az erős konkurenciaharc és a gyakori edzőváltások miatt, Oroszország egyik legnevesebb csapatában nem tudott magának kiharcolni helyet a kezdőcsapatban, ezért adták kölcsön, két alkalommal is.
Mivel Marko Rakonjac a DVTK-hoz középcsatárnak érkezhet, így a piros-fehérek házi gólkirálya, a nigériai Bright Edomwonyi számára jelenthet konkurenciát, illetve érkeztével Argyris Kampetsis foglalkoztatása válhat fölöslegessé, már csak azért is, mert görög játékos – aki tavaly nyáron az azóta már menesztett Kuznyecov Szergej hívására lett a Diósgyőr labdarúgója –, nagyon gyenge szezont produkált. Mindössze 17 bajnokin jutott szóhoz, és csak 321 perc játékidőt töltött a pályán, gólt pedig nem szerzett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában