Labdarúgás

2024.06.07. 15:00

Négy felnőttel, és sok fiatallal mennek csatába

Az Ózd-Sajóvölgye – Balatonalmádi csata első felvonását szombaton 15 órától rendezik Ózdon, a stadionban. Azt is tudni, mikor megy az Ózd-Sajóvölgye Balatonalmádiba.

A szerencse elpártolt mellőlük, nem lettek erőnyerők a keddi sorsoláson, így a pályán kell(ene) kivívni a feljutást az NB III-ba az Ózd-Sajóvölgye csapatának, amely a 2023/2024-es szezonban a legjobbnak bizonyult a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei I. osztályú bajnokságban. A hét eleji párosítás alkalmával a Veszprém vármegyei bajnok, a Balatonalmádi SE jutott ellenfélül az Ózd-Sajóvölgye csapatnak. A Balaton-partiak 30 mérkőzés alatt 74 pontot gyűjtöttek a saját bajnokságukban, az idény végére 24 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség volt a csapat mérlege. Négy ponttal előzték meg a második helyen végző Fűzfői AK csapatát, öttel pedig a harmadik Pápai Perutz FC-t. A szezonban 96 találatig jutottak, a legeredményesebb játékosuk – 22 találattal – Márcsik Sándor volt. Az almádiak meccsből jönnek a párharcba, ugyanis kedden, június 4-én vívták meg a helyi vármegyei kupa döntőjét, Ajkán, ahol 1-0-s vereséget szenvedtek a pápaiaktól.

szirmabesenyo_foci006
Június elsején Szirmabesenyőn játszott az Ózd-Sajóvölgye.
Fotó: Vajda János

Az Ózd-Sajóvölgye – Balatonalmádi csata első felvonását szombaton 15 órától rendezik Ózdon, a stadionban, a visszavágót pedig június 12-én, szerdán 17 órától vívják Balatonalmádiban.

– Láttuk ezt a kupatalálkozót – közölte a boon.hu-val Bene Attila, az Ózd-Sajóvölgye játékos-edzője. – Ebből a mérkőzésből is kiderült, hogy nem véletlenül nyerték meg a bajnokságot. Több pozícióban is remek játékosokkal rendelkeznek, reméljük, hogy jó meccseket tudunk velük játszani.

Nem féltik őket

Amint arról már írtunk, a ,,sajóvölgyések" a Putnok FC tartalék csapatának számítanak szervezetileg. A PFC ugyancsak érdekelt az osztályozón, mint egyik NB III-as bajnok, és vasárnap vívja a visszavágót a Szentlőrinccel (egy hete Putnokon 1-1-re végeztek a felek). Mivel a szabályok értelmében a ,,nagy" csapat, és a tartalék gárda között legalább egy osztálynyi különbség szükséges, a Sajóvölgye csak akkor juthat fel, ha ezt megteszi a PFC is. Emellett más is nehezíti az ózdiak helyzetét, nevesül az, hogy mint tartalékcsapat, csupán négy olyan játékost küldhetnek pályára, aki 2002. december 31.-e, és előtte született, a többieknek ennél fiatalabbnak kell lenniük – szól így az MLSZ az osztályozóra, tartalék csapatra, annak a játékos szerepeltetésére vonatkozó kiírása.

– Ez a szabály alaposan átszervezte a megszokott csapatunkat – jegyezte meg Bene Attila. – Ugyanakkor bízunk a fiataljainkban, akiknek a nagy része heti két alkalommal eddig is a felnőttekkel edzett. Lesznek olyanok, akik pályafutásuk első felnőtt meccsén, meccsein fognak pályára lépni, de egyáltalán nem féltjük őket, bízunk abban, hogy helyt fognak állni. A stáb átbeszélte a helyzetet, hogy miként is kellene összerakni a csapatot, és döntött arról, hogy ki lesz a négy túlkoros. A neveket nem szeretném elárulni, ez kiderül szombaton, pusztán annyit, hogy minden poszton, úgymond a gerincben lesz felnőtt futballistánk. Sok olyan játékosunk nem szerepelhet az osztályozón, akik meghatározó tagjai voltak a csapatnak az elmúlt szezonban, ebbe a nagyszerű bajnoki címbe beleadtak mindent, ám ennek a fura szabálynak köszönhetően sajnos nem léphetnek pályára. Nagy szeretettel várjuk a szurkolókat, a belépés ingyenes, ha valamikor, akkor most nagy szükségünk van a támogatásukra, ennek a fiatal társaságnak sokat jelent majd a lelátóról érkező bíztatás.

Labdarúgás: osztályozó az NB III-ért

Ózd-Sajóvölgye (Borsod-Abaúj-Zemplén, 1.) – Balatonalmádi SE (Veszprém, 1.)

Monostorpályi SE (Hajdú-Bihar, 1.) – Füzesabonyi SC (Heves, 1.)

Tiszaföldvár SE (Jász-Nagykun-Szolnok, 1.) – Villány TC (Baranya, 1.)

Csepel TC (BLSZ, 1.) – Tatai AC (Komárom-Esztergom, 2.)

Gyulai Termál FC (Békés, 1.) – Bánk-Dalnoki LA (Nógrád, 2.)

Mátészalkai MTK (Szabolcs-Szatmár-Bereg, 2.) – Dunaharaszti MTK (Pest, 1.)

Játék nélkül jutott fel: Szegedi VSE (Csongrád, 1.), Szombathelyi Haladás II. (Vas, 1.), MÁV Előre Főnix FC (Fejér, 1.), Bonyhád VLC (Tolna, 1.).

Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, és Zala vármegye nem képviseltette magát a keddi sorsoláson, egyik klub sem szeretett volna részt venni az osztályozón.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában